Görüş Bildir
Haberler
Memurların Fazla Mesai Ücreti Ne Kadar?

Memurların Fazla Mesai Ücreti Ne Kadar?

Müge Kakşi
28.10.2021 - 11:24

Ülkemizde milyonlarca lise veya üniversite mezunu vatandaş Kamu Personeli Seçme Sınavı'na hazırlanarak devlet kadrosunda çalışmak istiyor. Kimi vatandaşlar kişisel tercihlerinden dolayı kimi vatandaşlardan meslek seçimlerinden dolayı KPSS'ye girip devlet memuru oluyor. Devlet memuru olmak için şart koşulan KPSS'de istenilen bölüme ve tercih yapılan şehre göre belirli bir puan alınması gerekiyor. Ayrıca bazı bölümlerde KPSS'ye ek olarak sözlü mülakatlarda mevcut. Birçok kiş, bu uzun soluklu zorlu görevi tamamlayarak devletin bir birimine atanıp devlet memuru statüsünde çalışmaya başlıyor. Birçok devlet memuru adayı devlet memurlarının fazla mesai ücretinin ne kadar olduğunu merak ediyor. Peki, memurların fazla mesai ücreti ne kadar? Sorunun cevabını haberimizde sizler için derledik...

İçeriğin Devamı Aşağıda

Ülkemizde milyonlarca devlet memuruna her geçen yıl yenileri ekleniyor. Özel sektörün çalışma şartlarına göre daha rahat olarak görülen devlet memurluğu için KPSS'ye giren vatandaşlar belirli aşamaları geçtikten sonra memur statüsünde çalışmaya başlıyor. Devlet memurlarının çalışma hakları da özel sektör çalışanları gibi ilgili kanunlarca belirlenmiş olup özel sektöre göre bazı farklılıklara sahiptir. Bu farklılıklardan biri de fazla mesai ücreti oluyor. Devlet memuru adayları ve devlet memuru olup yeni yılda fazla mesai ücretini merak edenler internet üzerinden araştırma yapıyor. Devlet memurlarının fazla mesai ücretine dair tüm detaylara içeriğimizden ulaşabilirsiniz...

Memurların Fazla Mesai Ücreti Ne Kadar?

Memurların Fazla Mesai Ücreti Ne Kadar?

Ülkemizde milyonlarca sigortalı çalışanların çalışma şartları ve hakları ilgili kanunlarca belirlenmiştir. Fakat devlet memurlarının ve özel sektör çalışanlarının bazı hakları birbirlerinden farklı olabiliyor. Birçok lise ve üniversite mezunu vatandaş Kamu Personeli Seçme Sınavı'na girerek belirli bir baraj puanı üzerinde alıp devlet memuru olabilmek için tercih yapıyor. Devlet memurluğuna hazırlanan veya yeni atanan vatandaşların merak ettiği konulardan biri de memurların ek mesai ücretleri oluyor. Devlet memurlarının fazla mesai ücretleri her yıl devletin belirlediği belli oranlarda artıyor. 

2020 yılı içerisinde memur statüsünde çalışan bir vatandaşın fazla mesai ücreti 2 Lira 40 Kuruş olarak bilinirken 2022 yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Teklifi'nden derlenen bilgiye göre bu ücret 2 Lira 70 kuruşa yükseldi. Yani 2022 yılında memurların fazla mesai ücreti yüzde 12,5 yükseltilerek 2 Lira 70 Kuruş olarak belirlendi.

Ayrıca çeşitli bakanlıkların özel kalem müdürlüklerinde çalışanlara ve makam şoförlerine ayda 90 saati geçmemek üzere ve genel müdürlüklerin merkez teşkilatlarında görevli şoförlere de 60 saati geçmemek üzere yeni yılda 2,54 lira yerine 2,85 lira fazla mesai ücreti ödenecek.

Bununla birlikte kurul başkanı (bakanlıklar), genel müdür ve daha üst birim yöneticileri, strateji geliştirme başkanı, vali, general ve amiral rütbesini haiz olmak kaydıyla Milli Savunma Bakanlığı, Genelkurmay Başkanlığı, kuvvet komutanlıkları ile Jandarma Genel Komutanlığı ve Sahil Güvenlik Komutanlığındaki daire başkanı ve daha üst birimlerin yöneticileri, rektör, büyükşehir ve il belediye başkanlarıyla, yanlarında çalışan personeller dahil yine saatlik fazla mesai ücreti olarak 2,85 lira alacak. Ayrıca buradaki tüm makamların yanlarında çalışan personeller hariç aylık mesaisi toplam 450 saati geçmeyecek. Yanlarında çalışan personeller ise ayda 90 saati geçmeyecek.

Aşağıdakiler De İlginizi Çekebilir

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın