Görüş Bildir
Haberler
Memur ve Emekli Maaşı Zammı Belli Oldu! SGK ve Bağ-Kur Emekli Temmuz Zammı Ne Kadar?

Memur ve Emekli Maaşı Zammı Belli Oldu! SGK ve Bağ-Kur Emekli Temmuz Zammı Ne Kadar?

Memur ve emekli maaşlarına yapılacak olan zam miktarı, bugün 6 aylık enflasyon rakamlarının açıklanmasıyla birlikte belli oldu. Son 5 ayın enflasyon verilerine göre güncel hesaplamalar yapıldı. Buna göre, memur maaşlarına ve tüm emekli aylıklarına yüzde 8.45 oranında zam yapılacak. Peki, güncel SGK ve Bağ-Kur emekli zam oranı ne kadar oldu? İşte detaylar...

İçeriğin Devamı Aşağıda

2021 Memur ve Emekli Maaşı Zam Oranı Ne Kadar Oldu?

2021 Memur ve Emekli Maaşı Zam Oranı Ne Kadar Oldu?

TÜİK’in bugün yaptığı açıklamayla memur ve emeklilerin ne kadar zam alacağı belli oldu. Türkiye İstatistik Kurumu, 2021 yılının haziran ayı enflasyon rakamlarını bugün saat 10.00'da açıkladı.

Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Öğretim Görevlisi Tarkan Zengin,

'Memurların yüzde 8,45 oranında zam alması bekleniyor.' dedi.

Haziran ayı enflasyon verilerinin açıklanması sonrası 6 aylık enflasyon da belli oldu. Buna göre memur ve memur emeklileri yüzde 8,45 zam alması bekleniyor.

Kamu Görevlileri Hakem Kurulu, 5. Dönem Toplu Sözleşmesi'nde 3 milyon 200 bin memur ile 2 milyona yakın memur emeklisi için 2021 yılında 3+3 zam kararı vermişti.

Tüketici Fiyat Endeksi'nin (TÜFE) mayısta bir önceki yılın aralık ayına göre yüzde 6,39 arttığı dikkate alındığında, memur maaşlarına enflasyon farkı gündeme geldi. Bu hesaplama, aynı sözleşme kapsamındaki memur emeklileri için de geçerli olacak.

Yaklaşık 8,5 milyon işçi emeklisi ve hak sahibinin aylıkları da bu yılın ilk 6 aylık enflasyon rakamıyla belirlenmiş oldu. İşçi emeklilerinin aylıkları, 6 aylık enflasyon oranında zamlanacak.

12 milyona yakın SSK ve Bağ-Kur emeklisine de temmuz ayı maaşları zamlı ödenecek. Bu zam oranının ne kadar olacağı da bugün netlik kazandı. SSK ve Bağ-Kur emeklileri temmuz ayında maaşlarını yüzde 8,45 zamlı alması bekleniyor.

Memurlar İçin Yüzde 5,45 Enflasyon Farkı Oluştu

Memurlar İçin Yüzde 5,45 Enflasyon Farkı Oluştu

Bilindiği üzere, toplu sözleşme gereğince memurlar, 2021 yılının ilk altı ayı için yüzde 3 zam aldı. İkinci 6 ay için de yüzde 3 zam alacak. Geçilen miktarda yine memurlar enflasyon farkı alacak.

Ocak ayı enflasyonu yüzde 1,68, Şubat ayında yüzde 0,91, Mart ayında yüzde 1,08, Nisan ayında yüzde 1,68, Mayıs ayında yüzde 0,89, Haziran ayında da yüzde 1,94 olarak açıklandı. 6 aylık enflasyon yüzde 8,45 oldu. Yılın ilk 6 ayı için memurlar ve emekli memurlar yüzde 5,45 enflasyon farkı alacak.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
2
1
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın