Görüş Bildir
Haberler
Memur-Sen Genel Başkanı 'Gelir Adaleti Bozulmuş' Dedi, Muhalefete Yüklendi! 'Cumhurbaşkanına İhanet mi Edelim'

Memur-Sen Genel Başkanı 'Gelir Adaleti Bozulmuş' Dedi, Muhalefete Yüklendi! 'Cumhurbaşkanına İhanet mi Edelim'

Eğitim Bir Sen ve Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, sendikanın Konya İl Divan Toplantısı'nda yaptığı konuşmada kamuda yaşanan gelir adaletsizliğini vurgu yaparak muhalefete yüklendi. Yalçın, 'Fanteziye, maceraya yelken açmak, yol almak gibi bir saçmalığın içine girmeyiz. Çünkü diğerlerinin kurduğu cümlenin de farkındayız. Bir sendikacı olarak bir kamu görevlisi olarak genel başkanınız olarak, bakın ufak dargınlıklara, ufak kızgınlıklara, sakın ha sakın pirim verip yarın ah vah demenin girdabına sıkışmayalım. Biz sayın Cumhurbaşkanına şimdi ihanet mi edelim.' dedi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

7 milyon üyesi bulunan Memur-Sen'in Genel Başkanı Ali Yalçın, Konya'da bir düğün salonunda düzenlenen toplantıda bölgedeki şube başkanlarına seslendi.

7 milyon üyesi bulunan Memur-Sen'in Genel Başkanı Ali Yalçın, Konya'da bir düğün salonunda düzenlenen toplantıda bölgedeki şube başkanlarına seslendi.

Sendikal açıdan yıllar içinde ciddi kazanımlar elde ettiklerini kaydeden Yalçın, buna rağmen son yıllarda kamu çalışanları arasında gelir adaletinde bir bozulma olduğunu öne sürdü.

Yalçın'ın açıklamalarının öne çıkan kısımları şu şekilde: 

'Kamuda gelir adaleti bozulmuş durumda, gelir dağılımında adalet sağlanmak zorunda, memurun, şefin, hizmetlinin, şube müdürünün, mühendisin, dolayısıyla hepsini baz alıp yukarı doğru bir skala oluşturduğunuzda gelir dağılımlıda adalet bozuldu, işçi memur tartışmasına yeniden dönüyoruz. Bu doğru bir yöntem değil. Onun için memur kesimi olarak gelir dağılımında adalet sağlanmalı demeye devam edeceğiz. Çünkü biz alnımızın terini, emeğimizin karşılığını istiyoruz. Biz kamu denetçisiyiz başkasının hakkını istemiyoruz, beklentimiz bu.'

"Cumhurbaşkanına şimdi ihanet mi edelim"

"Cumhurbaşkanına şimdi ihanet mi edelim"

Konuşmasının devamında seçimler öncesi 'Bazı öfkelerimiz, kızgınlıklarımız olabilir' diyen Yalçın, 'Biz Memur-Sen ailesi olarak durduğumuz yeri biliyoruz. Fanteziye, maceraya yelken açmak, yol almak gibi bir saçmalığın içine girmeyiz. Çünkü diğerlerinin kurduğu cümlenin de farkındayız. Bir sendikacı olarak bir kamu görevlisi olarak genel başkanınız olarak, bakın ufak dargınlıklara, ufak kızgınlıklara, sakın ha sakın pirim verip yarın ah vah demenin girdabına sıkışmayalım. Biz sayın Cumhurbaşkanına şimdi ihanet mi edelim.' ifadelerini kullandı.

Yalçın konuşmasının devamında muhalefeti hedef aldı

Yalçın konuşmasının devamında muhalefeti hedef aldı
İçeriğin Devamı Aşağıda

Yalçın, 'AK Parti iktidarını yıkmak için her türlü mücadeleyi vereceğiz diyen PKK elebaşısı Duran Kalkan bunu diyorsa, biz doğru yerde durmaya devam etmeliyiz. Ülkenin mesafe alması lazım, yarını konuşması lazım, kargaşaya, karmaşaya, maceraya fırsat vermenin anlamı yok.' diyerek sözlerini tamamladı.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
142
69
25
8
4
1
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
atlas kadar

Devletin 7 milyon memuru yokki nasıl Memur-Sen in 7 milyon üyesi oluyor? Oy vermemeyi ihanet olarak görmek siyasi partilerin işidir. Sendika sosyal haklar iç... Devamını Gör

barbarian

5.052.409 aktif memur sayısı sözleşmeli ve işçiler dahil. sadece 657 yi sayıyorsan rakam 3m civarı. Ancak emekli olunca Sendikalardan düşmüyor kaydın. ölmedi... Devamını Gör

mamamia

Ulan bunlar herifi Allah zannediyor, yok ihanet etmeyelim yok cehennemin dibini boylamayalim. sitem ettiğimiz için özür dileriz.

Blau und Marchen

İtiraf ediyorlar cumhurbaşkanı'nı devletin üzerinde gördüklerini... Bunlar sarayın tasmalı köpekleri. Bunlarda onur, haysiyet, şeref gibi değerler bulunmaz. ... Devamını Gör

mgs

kaç para aldın lan dallama bu lafları etmek için? Onu söyle. yalaklanmakta olduğunuz kadar işçi ve memur haklarını aramakta da bu kadar becerikli olsanız ya.