Görüş Bildir
Haberler
Memur Maaşları Ne Kadar? Öğretmen, Polis ve Hemşire Maaşları.. En Düşük Memur Maaşları Ne Kadar Oldu?

Memur Maaşları Ne Kadar? Öğretmen, Polis ve Hemşire Maaşları.. En Düşük Memur Maaşları Ne Kadar Oldu?

Gaye Sülün
23.09.2021 - 11:36

Memur maaşları kamu sektöründe çalışanlar için önemli bir konu. Memur maaşı artışlarında, tüketici fiyat endeksi (TÜFE) dikkate alınıyor. Vatandaşların merak ettiği, memur maaşları ne kadar, en düşük memur maaşı ne oldu? Öğretmen, doktor, polis maaşları ne kadar? soruları sıkça merak edilen sorular arasında. 2021 Memur maaşları ile ilgili ayrıntılar haberimizde... 

İçeriğin Devamı Aşağıda

TÜİK'in yılın ilk yarısını kapsayan enflasyon rakamlarını açıklandı. Memur zamları belli oldu. Kamu Görevlileri Hakem Kurulu Kararı ile belirlenen mali ve sosyal haklarında yapılan artışlar, temmuzdan geçerli olmak üzere kamu görevlileri ile memur emeklilerinin tamamının aylık ve ücretlerinde yüzde 3 artış öngörülmüştü.

MEMUR MAAŞLARI NE KADAR? EN DÜŞÜK MAAŞLAR NE KADAR OLDU?

2021 yılı ilk 6 aylık döneminde enflasyon yüzde 8,45 gerçekleşti. Bu enflasyon oranından kaynaklı olarak ilave yüzde 5,45 artışla birlikte kamu görevlileri ile memur emeklilerinin aylık ve ücretlerinde temmuzdan geçerli olmak üzere toplamda yüzde 8,45 artış yapıldı.

Aile yardımı ödeneği dahil en düşük memur maaşı 4 bin 500 liradan 4 bin 881 liraya, en düşük memur emekli aylığı 3 bin 20 liradan 3 bin 276 liraya yükseldi.

Yapılan çalışmalar neticesinde yapılan artışlar belli oldu. Bununla beraber çeşitli memur gruplarının da ne kadar maaş alacakları konusu netlik kazandı. Yukarıdaki tablodan detayları inceleyebilirsiniz.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
2
1
1
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın