Görüş Bildir
Haberler
Memur Maaş Zammı İçin Sevindiren Haber Geldi! 2022 Memur Maaş Zammı Ne Kadar Olacak?

Memur Maaş Zammı İçin Sevindiren Haber Geldi! 2022 Memur Maaş Zammı Ne Kadar Olacak?

Geçtiğimiz günlerde memurların maaşına yüzde 30 ile yüzde 35 arasında değişen kümülatif artışla beraber enflasyon farklarından oluşan zam yapıldığı açıklaması son dakika gelişmesiydi. Bu açıklamanın ardından ise milyonlarca çalışan 'Memur zammı ne kadar olacak?' sorusuna yanıt aramaya başladı. Milyonları ilgilendiren zam oranı ile ilgili karar 6. Dönem Toplu Sözleşme görüşmelerinde çıkmıştı. Buna göre; detaylar netleşti. Peki, 2022 Memur maaş zammı ne kadar olacak? İşte tüm detaylar...

İçeriğin Devamı Aşağıda

Sözleşme görüşmelerinde çıkan kararda vatandaşların maaşlarını 2022'nin ilk altı ayında yüzde 5 zamlı alacağı kaydedilmişti. Buna göre memur maaşı zammı ne kadar olacak? İşte 2022 memur zammı detayları...

3600 Ek Gösterge Toplu Sözleşme Maddesi Oldu

3600 Ek Gösterge Toplu Sözleşme Maddesi Oldu

'4 milyon memur ve 2 milyondan fazla memur emeklisinin 2022 ve 2023'teki mali ve sosyal haklarını belirleyen 6. Dönem Toplu Sözleşme görüşmelerinde, kamu görevlileri için önemli kazanımlara imza atıldı.

Memur ve memur emeklilerinin maaşlarına yüzde 30 ile yüzde 35 arasında değişen kümülatif artış oranları ile enflasyon farklarından oluşan zam yapıldı. 3600 ek gösterge meselesi vaat olmaktan çıkarılarak toplu sözleşme maddesi haline getirildi.

6. Dönem Toplu Sözleşme Görüşmesi

6. Dönem Toplu Sözleşme Görüşmesi

Son dönemde kurda yaşanan hareketlilikten kaynaklanan ekonomik dalgalanmalar dolayısıyla toplu sözleşmenin ilgili maddelerinde güncellemeye gerek duyulmuştur. Ancak bu düzenlemeleri hayata geçirirken demokratik bir müessese olan toplu sözleşmenin zaafa uğraması da kabul edilemez. Söz konusu çalışma, sadece doktorları değil bütün sağlık personelini gözeten, bununla da sınırlı kalmayıp tüm kamu personelimizi kapsayacak şekilde enflasyon farkının üzerinde bir sosyal refah düzenlemesi olarak yapılacaktır. Dendi.

2022 Memur Maaş Zammı Ne Kadar Olacak?

2022 Memur Maaş Zammı Ne Kadar Olacak?

Söz konusu zam için sendika ile bakanlık yetkilileri çalışma yapacak. Ancak yapılan açıklamalarda zam oranı ile ilgili ipuçları da verilmiş oldu. Buna göre memurlar Ocak ayında yüzde 5 toplu sözleşme zammı alacaklar. Ancak bu zam oranına enflasyon farkı da eklenecek. Haziran ile Aralık ayında oluşan 6 aylık enflasyon Temmuz'daki yüzde 3'lük zammı geçtiği takdirde bu da maaşlara yansıtılacak. 5 aylık enflasyon yüzde 10.48 çıktı. Buna göre enflasyon farkı 7.48 oldu. Aralık verisiyle bu oranın yüzde 11'in üzerine çıkması ve toplamda memurlara yapılacak zam ve farkın yüzde 16'yı geçmesi bekleniyor. Ancak bu görüşmeyle birlikte yüzde 16'yı bulacak toplu sözleşme ve enflasyon farkı zammının üzerinde bir refah payı da verilecek bu refah payı seyyanen olacak. Dolayısı hem hedef enflasyon hem de gerçekleşen enflasyonun üzerinde yeni bir zam gündeme gelecek.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
8
4
4
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın