Görüş Bildir
Haberler
Meliha Okur Kimdir ve Kaç Yaşında? Ekonomi Gazetecisi Meliha Okur'un Hayatı ve Kariyeri

Meliha Okur Kimdir ve Kaç Yaşında? Ekonomi Gazetecisi Meliha Okur'un Hayatı ve Kariyeri

Elif ÇAMLIBEL
12.02.2023 - 13:11 Son Güncelleme: 18.02.2023 - 13:24

En deneyimli ekonomi yazarlarından biri olarak bilinen Meliha Okur, son günlerde gündemden düşmeyen isimlerden biri. FOX TV ekranlarında 'Merve Yıldırımla Benden Söylemesi' programında sürekli konuk olarak katılan Okur, yaptığı açıklamalar ve yorumlarla dikkat çekiyor. En deneyimli ekonomi gazetecilerinden olan ünlü isim, kariyeri boyunca pek çok gazetede ve kanalda çalıştı. Vatandaşlar ise Meliha Okur'un hayatını ve kariyerini merak etmektedir. Peki, Meliha Okur kimdir, kaç yaşında ve nerelidir?  İşte, merak edilenlerle Meliha Okur'un eğitim ve kariyer hayatı:

İçeriğin Devamı Aşağıda

Meliha Okur Kimdir?

Meliha Okur Kimdir?
i0.wp.com

Meliha Okur, 1951 yılında Ankara'da dünyaya geldi. Çocukluk ve gençlik yılları Zonguldak'ın Karadeniz Ereğli'sinde geçen Okur, Karadeniz Ereğli Lisesinden mezun oldu. Üniversite eğitimi için İstanbul'a gelen Meliha Okur, Marmara Üniversitesi Gazetecilik Halkla İlişkiler Yüksek Okulunu bitirdi.

Meliha Okur'un Gazetecilik Kariyeri

Meliha Okur'un Gazetecilik Kariyeri
i0.wp.com

Meliha Okur, gazetecilik kariyerine Gökkuşağı adlı siyasi dergide ekonomi habercisi olarak başladı Ardından borsa kurulduğu dönemde Para Dergisi'ni çıkartan ekiple birlikte çalıştı. Doğan Grup bünyesinde uzun süre görev alan Meliha Okur, Milliyet Gazetesi köşe yazarlığı yapmıştır. 

CNN Türk'ün kuruluş sürecinde bulunan 10 kişilik ekipte yerini almış, CNN Türk ekonomi servisinin sunucusu olarak program yapmıştır. 

Gazetecilik kariyeri boyunca: Sabah gazetesinde ekonomi haberleri yazmış, Haber Türk, Akşam, ATV, NTV ve Yaban TV gibi kanallarda çalışmış, son yıllarda ise FOX Haber bünyesinde ekonomi servisinin başına geçmiştir.

Meliha Okur Hangi Programa Çıkıyor?

Meliha Okur Hangi Programa Çıkıyor?

Şimdilerde FOX TV ekranlarında 'Merve Mina Yıldırım ile Benden Söylemesi' adlı programın sürekli konuğu olarak seyirci karşısına çıkmaktadır. Ekonomi yorumları ile mesleğine devam eden Meliha Okur, Türkiye'nin en deneyimli ekonomi gazetecilerinden biridir. Yazılı ve görsel basında ekonomi dalında pek çok önemli çalışmaya imza atmıştır.

İlginizi Çekebilir

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
1
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın