Görüş Bildir
Haberler
TV
Ayşe Kulin: 'Utanıyorum'

Ayşe Kulin: 'Utanıyorum'

Burçak Cürül Öztürk
04.02.2014 - 00:03 Son Güncelleme: 04.02.2014 - 14:16
İçeriğin Devamı Aşağıda

Ayşe Kulin Gözleri Dolarak Anlattı: Utanıyorum

Kulin: “Bir çocuğun dövülerek öldürüldüğü bir ülkede yaşamak bana utanç veriyor”

CNN TÜRK ekranlarından yayınlanan aykırı sorular programı, yazar Ayşe Kulin’i ağırladı. Kulin yazarlık serüvenini ve yeni çıkan kitabı “ Hayal ” i Enver Aysever’e anlatacaktı; ancak ünlü yazar programa Eskişehir’de dövülerek öldürülen Ali İsmail Korkmaz ’ın Kayseri’de görülmeye başlanan duruşmasından söz ederek başladı.

KİTAPTAN BAHSETMEK LÜKS VE ABES

Kimi zaman konuşmakta zorlanan ve çok duygulandığı belli olan Kulin yeni çıkan ve kişisel yaşam öyküsünü de anlattığı kitabı Hayal ’den böyle bir günde bahsetmemenin lüks ve abes olduğunu söyledi. Kulin şöyle konuştu:

“İnan bana, bugün burada karşında oturup, Hayal kitabından bahsetmek çok abes geliyor. Çünkü, Ayşe Kulin'in Hayal'i, yahut Fil'in Yolculuğu, yahut Bozacı'nın Hayatı, bunları konuşmayı adeya bir lüks gibi buluyorum. Özellikle de böyle programlarda. Çünkü magazine çıktığınızda zaten fikirlerinizi söyleme imkanı bulamıyorsunuz. Başka bir formatı var. Ama bugün Ali İsmail'in mahkemesi vardı. Ben çok angajeydim televizyonlara. Onları seyrettim, biraz önce CNN'i dinledim. Bu havanın içinde, Hayal kitabından bahsetmekten utanıyorum. Bu kitabın konusunu gündeme getirmeye utanıyorum.

Özelimde, özel hayatımda hayallerim gerçekleşti. Ben bir yazar olmak istiyordum, yazar oldum. Ama daha genel, daha büyük bir resme baktığım zaman, bugünkü Türkiye'de, bir çocuğun dövülerek öldürüldüğü ve kayıtlarının kameralardan silindiği bir ülkede yaşamak bana utanç veriyor.”

ORHAN PAMUK'UN AÇIKLAMASI FEVKALADE RAHATSIZ ETTİ

Enver Aysever'in 'yazarın toplumsal görevi de üretirken toplumsal meselelere duyarlı olmak, isyan etmek, ses getirmek değil mi? Bazı yazarlarımız Türkiye o kadar da umurumda değil diye demeç veriyor. Kıvırtacak değilim, mesela Orhan Pamuk... Beni fevkalade rahatsız etti bu açıklama. Çünkü bir yazarın elbette ki kendi dünyası önemlidir ama sizin memleketinizde çocuklar ölüyorsa, siz de memleket umrumda değil diyorsanız, o memleketin çivisi çıkmış haldedir.' sözlerine ise Kulin şöyle yanıt verdi:

İLERİ DEMOKRASİ SANDIĞIMIZ ÜLKEDE BUNLAR OLUYOR

'İşte ben diyemediğim için biraz da bu konuşmaları yapmak ihtiyacı hissettim bugün. Kitabımdan bahsetmek bana utanç veriyor. Ben belli bir yaşın üstündeyim, ben kendimi bildim bileli bu ülkede poliseler çocukları döver, öldürür ve korunurlar. Erkekler kadınları öldürür ve korunurlar. Kanunlar hiç değişmez. İleri demokrasi zannettiğimiz ülkede bunlar olur. Çok rahatsızım.'

MELİH GÖKÇEK İLE AYNI ÖDÜLÜ ALMAK

Ayşe Kulin’in eşcinsellerin dünyasını anlatan “Gizli Anların Yolcusu” kitabının eşcinseller tarafından eleştirilmesi üzerine, LGBTT Dayanışma Derneği tarafından “Yılın Homofobiği” ödülünün verildiğini ve Melih Gökçek’in de aynı ödülü aldığının hatırlatılması üzerine Kulin, “Melih Gökçek ile aynı ödülü almak beni rencide etti“ dedi.

İnternethaber.com

Kaynak: http://www.internethaber.com/ayse-kul...

Ayşe Kulin'in Aykırı Sorular'da Ali İsmail Korkmaz Davasına Tepkisi

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
6
1
0
0
0
0
0