Görüş Bildir
Haberler
Melih Bulu'dan Bir Açıklama Daha: 'Boğaziçi’ne Rektör Olma Hayaliyle Yaşadım, İstifayı Düşünmüyorum'

etiket Melih Bulu'dan Bir Açıklama Daha: 'Boğaziçi’ne Rektör Olma Hayaliyle Yaşadım, İstifayı Düşünmüyorum'

Batuhan
03.02.2021 - 11:43

Boğaziçi Üniversitesi rektörü Prof. Dr. Melih Bulu, öğrenci ve akademisyenlerin kendisine yönelik protestolarıyla ilgili olarak 'Bazıları protesto hakkını çok ileriye götürdü' dedi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Boğaziçi Üniversitesi'ne rektör olarak atanan Prof. Dr. Melih Bulu, öğrenci ve akademisyenlerin kendisine yönelik protestolarıyla ilgili olarak gazetecilere açıklamalarda bulundu.

Boğaziçili öğrenci ve akademisyenlerin her türlü görüşünün çok kıymetli olduğunu belirten Prof. Bulu, 'Boğaziçi'nde demokratik sınırlara uyduğu sürece insanların kendilerini ifade etme hakkı vardır. Rektör olarak buna sonuna kadar izin veren bir rektörüm. Başkalarının haklarını suistimal eden, onları zorlayan noktalara geldiği zaman bunları engellemeye çalışıyorum' ifadesini kullandı.

'Demokratik eleştiri kültürünü mutlaka korumamız lazım'

'Demokratik eleştiri kültürünü mutlaka korumamız lazım'

Prof. Bulu, demokratik eleştiri kültürünün mutlaka korunması gerektiğini, bunun Türkiye için de Boğaziçi Üniversitesi için de çok kıymetli olduğunu ifade etti. 

'Bazıları protesto hakkını çok ileriye götürdü' diyen Prof. Bulu, devamında 'Mesela rektörlük binasının üç kapısı da ablukaya alınarak içeride çalışanların dışarı çıkmaları engellendi fiili olarak' örneğini verdi. Bulu, sözlerini şöyle noktaladı:

  • 'Bununla ilgili uyarılar yapılmasına rağmen, öğrenciler başkalarının özgürlüğünü engelleyici tarzda bir duruma girdiler. Uyarılara rağmen bu abluka kalkmadığı için tedbir almak zorunluluğu doğdu.'

Bulu, istifa etmeyi asla düşünmediğini de sözlerine ekledi.

“Tecrübelerimi Boğaziçi’ne aktaracağım”

“Tecrübelerimi Boğaziçi’ne aktaracağım”

İstifa etmeyi düşünmediğini dile getiren Bulu, Boğaziçi Üniversitesi’ne rektör olmanın hayalini yıllardır kurduğunu söyledi:

Boğaziçi Üniversitesi’nde rektör olmak benim çok uzun süredir beridir düşündüğüm bir hayalimdi. 22 sene önce Siyaset Meydanı’nda Ali Kırca’ya bunu ifade etmişim. Şimdiye kadar birçok noktada birçok tecrübe kazandım. Ben bu tecrübelerimi Boğaziçi Üniversitesi’nde rektör olarak aktarma hayaliyle yaşadım çok uzun süredir. Şu anda bu noktaya geldiğim için bu hayalim gerçekleştiği için çok memnunum. Boğaziçi’nin paydaşlarıyla birlikte, mezunlarıyla, öğrencileriyle, hocalarıyla hatta etraftaki esnaflarıyla birlikte biz Boğaziçi Üniversitesi’ni çok daha iyi noktalara taşıyacağız. Boğaziçi evet bugün de çok iyi bir yerdedir. Ama gerçekten dünyanın ilk 100 üniversitesi arasına sokma hedefim var. Ve bunu yapabileceğime inanıyorum, 4 sene içerisinde. O yüzden de asla istifayı düşünmüyorum ve Boğaziçi’ni de ilk 100’e sokmak için elimden geleni yapacağım.

Bulu bugün Nagehan Alçı'ya da açıklamalarda bulunmuştu

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
282
185
30
25
10
5
3
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
serhat akşahin

insanın insandan midesi bulanır mı ? Ülke ne zaferler gördü ne kurtuluş savaşları atlattı ama bunları yenemedi, hepimize geçmiş olsun.

Deneri

Adamlar protesto için toplanıyor polis ittirmaya başlıyor. Adamlar yürüyor polis birlikte yürüyemezsiniz diyip çekiştirip vurmaya başlıyor aşağı bak diyor. A... Devamını Gör

Pasif Kullanıcı

iyice izle diğer videoları öyle yorumla safsalak

Resho

Hazır yeni Anayasa hazırlayacağınız zaman şu maddeleri de ekleyin. Sadece hükümet yandaşlarının protesto, gösteri, yürüyüş hakkı vardır. Sadece hükümet yanda... Devamını Gör