Görüş Bildir
Haberler
Meksika’da Gerçekleşen En Eğlenceli 8 Festival

Meksika’da Gerçekleşen En Eğlenceli 8 Festival

gruppal com
17.05.2018 - 18:18

Meksika, dünyanın en turistik ülkelerinden biri olan, değişik ve eğlenceli festivalleri ile göz kamaştıran bir yer. Yılın her dönemi milyonlarca turisti ağırlayan samimi halkı, İspanyolca bilmeyenleri bile kolaylıkla bağrına basabiliyor. Meksika turunuza ülkede gerçekleşen eğlenceli festivaller ile renk katmak ister misiniz? O halde birbirinden renkli festivaller ile hem gönüllere hem gözlere hitap eden şahane dansları, kulakların pasını silen müzikleri ve asla unutulmayacak performanslarla ünlü Meksika festivallerini hep birlikte keşfetmeye başlayalım.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Carnival Huejotzingo

1. Carnival Huejotzingo

Meksika’nın en önemli karnavalı olan Huejotzingo, her yıl şubat ayında düzenleniyor. Bu kadar ünlü bir etkinlik olmasının sebebi ise tarihi olayların canlandırılıyor olması. Festivalde gerçekleşen görkemli gösterilere binlerce katılan oluyor ve yine o oranda dünyanın her yerinden izleyicisi ile buluşuyor. Festivalde rengârenk giyinen Meksika halkı hem tarihe damgasını vurmuş anları canlandırıyor hem de eşsiz danslarını yapıyorlar. Carnival Huejotzingo 1868 yılından beri düzenli olarak her yıl geleneksel bir şekilde kutlanıyor.

2. Dia De Los Muertos (Ölüler Günü)

2. Dia De Los Muertos (Ölüler Günü)

Katılımcılarının yüzlerine çizdikleri kuru kafa sembolleri ile her yıl 31 Aralık-1 Kasım aralığında düzenlenen bu karnavalın amacı, ölülerinin mutlu olmasını sağlamak için seremoniler düzenlemek. O günler ‘Ölüler Günü’’ olarak anlıyor ve inançlarına göre her yıl o dönemde ölüler ailelerini ziyarete geliyor. Bu nedenle bu özel günde ilk olarak mezarlıklar temizleniyor. Ölen kişilerin sevdiği eşya, gıda vb. şeyler süsler ile renklendiriliyor. Eğer o sene gelen ruh ne kadar mutlu edilirse yeniden geleceğine inanılıyor ve Dia De Los Muertos Meksika’nın en önemli festivalleri arasında ilk sıralarda yer alıyor. Şehrin her yerinde kuru kafalardan yapılmış eşyalar satılıyor, hatta bu festival zamanına denk gelemeseniz bile yılın her döneminde Meksika turunuza kuru kafalı hediyelik eşyalar eşlik edecek. Ölüleri onurlandırmak amacı taşıyan festival, binlerce şekerden yapılmış kafatasları, yiyecek içecekler sunaklara bırakılıyor ve bu gelenek, tarihi Azteklere kadar uzanan en köklü festival sayılıyor.

3. Geleneksel Turp Festivali

3. Geleneksel Turp Festivali

Noel öncesinde gerçekleşen bu festival, bir nevi cadılar bayramındaki oyma balkabaklarının başrolde olduğu oldukça renkli bir etkinlik.  İlk yıllarında Noel pazarlarına turist çekme amacı ile başlayan bu festival daha sonraları genişleyerek geleneksel bir hal alıp, binlerce katılımcının turplara akıl almayacak şekiller işlemesi haline dönüşüyor.  Her yıl 18 Aralık’ta toplanan binlerce turp gösteri alanına getiriliyor ve 23 Aralık’ta gerçekleşen Geleneksel Turp Festivali için farklı oymalarla toplanan turplar şekillendiriliyor. En iyi turp süslemesi yapanlar ise festival sonunda ödül kazanıyor.

4. Guelaguetza Festivali

4. Guelaguetza Festivali

Meksika denince akla ilk gelenler, şahane danslardan oluşan festivaller ya da her biri birbirinden acı yemekleri oluyor. Meksika turunuzu renklendirmek isterseniz, Guelaguetza Festivali sizin için en doğru adres olacak. Guelaguetza Festivali de işte tam olarak Meksika’nın kendine has yapısı ile harmanlanan yemeklerinin sergilendiği bir festival.  Mutfak kültürlerini gözler önüne seren bu geleneksel festival de yine ziyaretçileri tarafından büyük ilgi görüyor.

5. Puerto Vallarta

5. Puerto Vallarta

Yine Gulaguetta Festivali’nde olduğu gibi konsept olarak yeme içmeden oluşan Puerto Vallarta’da tarihi peynirler ve şarap tadım etkinlikleri yer alıyor. Her sene kasım ayında düzenlenen festival yine eğlenceye aşırı düşkün olan halkın dansları ve şarkıları eşliğinde kutlanıyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Festival Internacional Cervantino

6. Festival Internacional Cervantino

Her yıl ekim ayında düzenlenen Festival Internacional Cervantino, Meksika’nın en önemli tiyatro festivali unvanına sahip. İspanyolca birbirinden etkileyici tiyatro gösterilerinin sergilendiği festivalde yaklaşık olarak 100 farklı tiyatro oyunu izleyicisiyle buluşuyor.

7. Palyaço Şenliği

7. Palyaço Şenliği

Meksika’nın başkenti Mexico City’de düzenlenmeye başlayan ve yaklaşık 20 yıldır hep aynı zamanda gerçekleşen bu festivalde, büyük küçük her katılımcı kendilerini palyaçolara benzeterek keyifli vakit geçiriyor. Kıyafetleri, makyajları, eğlenceli görünümleri ile adeta birbirleri ile yarışan halk ve turistler bir arada harika vakit geçiriyor.

8. Balon Festivali

8. Balon Festivali

Dünyanın pek çok ülkesinde meşhur olan sıcak hava balon festivalleri Meksika’nın Leon şehrinde de çok önemli bir yere sahip. Üç gün boyunca süren ve bu şahane manzara eşliğinde devam eden festival, şehrin en büyük parkında yapılıyor. Büyük bir göl üzerinde uçuşan yüzlerce balonlar içerisinde Meksika’yı bulutların üzerinden izlemek inanılmaz bir deneyim. Bu şahane manzaraya karşı yapılan eğlenceli şarkı dinletileri arasında unutamayacağınız bir deneyim yaşayabilirsiniz.Her geçen yıl daha çok katılımcısı olan bu festivalde sabah ışıkları ve akşam gün batımında olmak üzere günde toplam iki kez havalandırılan binlerce balon gökyüzünde inanılmaz bir görüntü oluşturuyor.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın