Görüş Bildir
Haberler
Mehmet Ali Deniz Yazio: Yeniliğin Kısır Döngüsü

etiket Mehmet Ali Deniz Yazio: Yeniliğin Kısır Döngüsü

Mehmet Ali Deniz
15.03.2021 - 21:01 Son Güncelleme: 19.03.2021 - 11:59

İnsanın ayarlarına baktığımızda sahip olduğumuz bütün sistemlerin sınırlılıklarını görmeye başlarız. Kas gücümüzün sınırları, yiyebileceklerimizin sınırları, gidebileceğiniz en uzun mesafe, boyumuz, boyutumuz hep birtakım sınırlar içerisindedir. İşte bu sınırlar vücudumuzun normal olarak alışkın olduğu her şeyi içerir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Sınır tanımayan tek bir şey varsa o da zihnimizdir.

Sınır tanımayan tek bir şey varsa o da zihnimizdir. Doğrusal düşünme becerisi ve bilinçli davranışın varlığı, vahşi ve sınırlarımızı aşan doğada çok işimize yaradı. Bu yüzden biz de fiziksel sınırlarımızı ve zayıflıklarımızı gelişen zihinsel kapasitemizle destekledik. Bu beceri biz doğada hayatta kalabilelim diye kazanılmış olsa da var olduğu andan itibaren hiçbir şey artık eskisi gibi olamazdı.

Gelişmiş zihinsel kapasite ve bilinç algısı, bizi doğada yaşamanın yanı sıra doğayı şekillendirerek, yaşamdaki avantajları arttırmaya zorladı. Bizler de bu içgüdüyle önce küçük yerleşimler sonra da kentler inşa ederek bütün dünyayı zihinsel kapasitemizin bir ürünü olarak inşa ettik.

İşte bu çöküş hikayemizin başı. Çünkü doğada yaşamak için var olan bu beceri dünyayı inşa etmeye uygun değildi. Yine de inşa ettik, ediyoruz. Biz inşa ettikçe sınırlarımızı aşıyoruz. Hangi sınırları?

Kas gücümüzün sınırlarını, boyumuzun, boyutlarımızın, kat edebileceğimiz mesafelerin, yiyebileceğimiz yiyeceklerin. Öyle ki şu an uzayda yaşayan insanlar var.

Dolayısıyla bu sınırları aşma durumu vücudumuzun alışık olmadığı birçok şeyi beraberinde getirdi. Bu da bizi son kurala götürdü.

Kural 3: Yeniliğin Kısır Döngüsü

Vücudumuz binlerce yıldır maruz kaldığı doğal hayata adapte olmak için programlandı. Ancak biz bu hayatı değiştirdik. Neyle değiştirdik? Yenisiyle…

Bir insan Afrika’da doğduğunda hiçbir teknoloji kullanmadan ölene kadar dünyanın neresine kadar yol kat edebilir? Bir düşünün. Ulaşabildiği hiçbir yer onun vücudu için yeni olmayacaktır çünkü kendince çok yol gitse de coğrafi özellik olarak çok benzer yerlere kadar gidebilecektir.

Peki şimdi bize bakın. Uyanıyorsun hop bir uçakla dünyanın öbür ucundasın, saat farklı, hava farklı, su farklı. Tersinden söyleyelim hop bir gemi geliyor yaşadığın yere dünyanın diğer ucundan meyve getirmiş. Hop gömüyorsun. Ne güzel değil mi? Değil.

Yeni, hem de çok yeni. Vücut aşırı, az ve yeni olan her şeye enflamasyonla tepki verir. Bu vücudu zorlamaya veya şaşırtmaya başladığınızın ilk işaretidir.

Özetle insanı hasta eden sadece 3 şey vardır.

1- Çok Fazla

2- Çok Az

3- Çok Yeni.

Kuralları ihlal ediyorsan bedelleri ödemelisin…

Web

Instagram

Facebook

Twitter

Linkedln

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
22
15
3
3
2
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın