Görüş Bildir
Haberler
Mehmet Ali Deniz Yazio: Metabolizma Hızını Arttıran Genler

etiket Mehmet Ali Deniz Yazio: Metabolizma Hızını Arttıran Genler

Mehmet Ali Deniz
15.09.2021 - 10:51 Son Güncelleme: 15.09.2021 - 16:41

Ne zaman konu sağlığa gelse sabah programları tadında reçeteler havada uçuşur. İşin fenası insanlarda ciddi bir ihtiyaçtan olsa gerek hemen reçete sorarlar. Sen sağlıklı olmak için ne yapıyorsun? 

Ben mi? Armudun sapı ile ebemin çöpünü kaynatıp suyunu içiyorum. İyi gelmiyor tabi ama bu konuya olan sinirimi alıyor en azından.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Gördüğümüz şekliyle insanlar bir arayışta ve bu güzel bir şey. Neden arayışta ben size söyleyeyim.

Gördüğümüz şekliyle insanlar bir arayışta ve bu güzel bir şey. Neden arayışta ben size söyleyeyim.

Sağlık elden gidince geri getirmek zor oluyor da ondan. İnsanların arayışları çok önemli buluşlara imza atılmasına sebep oldu. Bu buluşların en önemlisi sabah programları. 

Maşallah her sabah birileri dünyayı kurtaracak bir sır veriyor. İşin garip yanı da takip edemedim ama bilmem kaç yıldır her sabah bu sırlar veriliyor. Hatta bazen iki sırrı birbirine karıştırıp iksir yapıyorlar. Bazıları bu iksiri bir yerlerine sürüyor, bazısı bunu yiyor, bazıları da kaynatıp suyunu içiyor. Ha birde çok güçlü iksirler var onları hazırladıktan sonra içmenize bile gerek yok öyle dursun kendi kendine o sizi iyileştiriyor.

Meselenin suyu çıkmış durumda ama ortalıkta hastalanan hastalanana. Hayır ne olacaktı? Adında meymenet yok lafa bak senin ‘‘sırrın’’ ne diye soruyor abla. Sağlığın sırrı ha, ne acayip bu dönemde herkes ermiş. Herkes hasta ama herkesin de bir sırrı var. Ama herkes hasta. Ama herkesin bir sırrı var. Ama herkes hasta!

Eskiden de insan hastalanmaz mıydı ya ne bu hiddet? Ya hastalanırdı ama belli yaşlarda başlardı hastalanmaya. Şimdi ömrünün en güzel çağında yavaşça başlıyor hastalanmaya ve garipte bir yanı var bir daha hiç iyileşmiyor. Acaba iyileşmemizi mi istemiyorlar. Şşş sus öyle bir şey okumadın. Ben de öyle bir şey söylemedim. İlaçlarımız var modern tıbbımız var arkamız sağlam. O da olmazsa sabah programlarımız var, sağlık sırlarımız var. Ama herkes hasta! 

Buraya kadar mesajı aldıysanız sözü toplayalım. Bak güzel kardeşim metabolizmanı mı hızlandırmak istiyorsun, kahvenin içine tarçın atıyorum fişek gibi oluyorum, bilmem neyin suyunu içiyorum kan akışımı hızlandırıyorum bunlar olmaz. Hayır kan akışın hızlanır ama hızlanmasından bir şey olmaz. 

Bunun geni var yapısı var, örneğin İnterlökin genleri hızlı olan insanların metabolizması hızlıdır. Yediğin içtiğinle çok gaza gelmenin alemi yok bunlar geninle birlikte bir şeye dönüşür. Bazı insanların geninden kaynaklı bağışıklık tepkisi de yüksektir. Hatta IL-6 diye bir gende hızlı metabolizmalı olmak Covid 19’u daha ağır geçirmenize neden oluyor. Çünkü aşırı hızlı bağışıklık tepkisi sitokin fırtınası denilen duruma yol açıyor. 

Sonuç olarak her zaman bir şeyleri hızlandırmak için onu bunu içmek olmaz. Sağlıklı olayım diye sırların peşinden koşmak hiç olmaz. Mutlaka bir şey yapmak istiyorsan git genlerini araştır ona göre yaşa en azından hayattaki seçimleri bilimsel bir bilgiye göre yapmış olursun.

Web

Instagram

Facebook

Twitter

Linkedln

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
20
8
4
4
2
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın