Görüş Bildir
Haberler
Mehmet Ali Deniz Yazio: Kelebek Etkisi ve İnsan

etiket Mehmet Ali Deniz Yazio: Kelebek Etkisi ve İnsan

Mehmet Ali Deniz
31.01.2021 - 13:31 Son Güncelleme: 17.02.2021 - 14:58

Doğada gerçekleşen bütün olayları birbiri üzerine inşa edilen binalar gibi düşünebilirsiniz. Her olay bir sonraki katta olanları belirler, etkiler, değiştirir, büyütür ya da küçültür.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Kelebek etkisi popüler literatüre girmiş bir kavram bu yüzden herkes konu ile ilgili bir şeyler biliyor. Ama sadece parça parça ucundan bilgiler bunlar.

Lorenz Butterfly kaos meseleleriyle uğraşırken bu kavramı bulduktan sonra kavram hızlı bir şekilde popüler kültürdeki yerini aldı. Hadi kabul edin bu hayatta bir şeyler pembe dizi kıvamına gelmeden popüler olmuyor. Sinema sektörü de işin içine giriyor entrikalar, olaylar, kelebek etkileri havada uçuşuyor. Ama yine temel soru aradan kaçıyor. 

Biz bu işin neresindeyiz? 

Bak arkadaş ben sana göstereyim. Bizim doğayla aramızda duble karayolundan daha kalın bir göbek bağımız var. Bu göbek bağımız aracılığıyla kelebek etkisi damarlarımıza işlemiş. Doğanın içinde yaşayan ve doğanın beşiğinde büyüttüğü bu insancık türünün vücudunda olan bitenler bile bu prensibe bağlı. 

Bu yüzden hayatınız boyunca Allah’a emanet besleniyorsunuz ama bazen fazladan yediğiniz bir kaşık şeker ile hasta olduğunuzu anlıyorsunuz, sigara içiyorsunuz ve bunun leş bir eylem olduğunu biliyorsunuz ama hasta olmanız yıllar alıyor sonra da birden öğreniyorsunuz, doğduğunuz andan itibaren belinizi fıtık etmeye başlıyorsunuz ama en olmaması gereken yerde ters bir harekette tutularak bel fıtığı olduğunuzu anlıyorsunuz.

İnsanın vücudundaki kaos ve kelebek etkisi, düzen ve düzensizlik arasında bir formda devam eder.

Bir yerde kaos yerini düzene bırakırsa insan ve doğa sorunlar yaşamaya başlar. Çünkü kelebek etkisi düzeni işlemeye başlar ve bu işlem büyüyerek insanı ve doğayı uçurumun kenarına getirir. 

Benim bunları yazmamdaki temel sebepte insan olmanın hakkını vermekle ilgili. Madem zekamızla övünüp duruyoruz bir kere hakkını verelim ve işler uçurumun kenarına gelmeden durumlara müdahale edelim.  

Doğa aynı besini üretip durmaz, bu yüzden aynı şeyleri yiyip durmayın. Doğa aynı hareketleri yapacağınız bir formda değildir. O zaman aynı şeyleri yapıp durmayın. Her şeyi karıştırın ve bu karışık düzende sağlıklı olun. Ya da her şeyi düzenli hale getirip konfor içinde hasta olun. Seçim sizin. 

Hastalık demişken bütün hastalıklara sebep olan bir formül vardır. Sizinle paylaşmak istiyorum. Gelecek yazıda… 

Web

Instagram

Twitter

Facebook

Linkedln

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
33
14
2
1
1
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın