Görüş Bildir
Haberler
Mehmet Ali Deniz Yazio: Hastalık ve Sağlığın 3 Kuralı

Mehmet Ali Deniz Yazio: Hastalık ve Sağlığın 3 Kuralı

Mehmet Ali Deniz
07.02.2021 - 00:11 Son Güncelleme: 09.02.2021 - 13:31

Şimdi sizinle bütün hayatımı adadığım hakikat arayışımdan çıkardığım 3 kuralı anlatacağım. Tabi hakikat arayışı önemli bir yolculuktur ve herkes bu yolculuğu farklı araçlarla yapabilir. Kimi yerde kimi gökte arar.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Ben baştan belirteyim hakikat yolunu bilim otobüsüne binerek arayan bir insanım ve çıkardığım sonuçlar bugüne kadar yaptığım deneyler, araştırmalar ve okumalardan süzülmüştür.

Bir önceki yazımda kelebek etkisinden bahsettim ondan önce de açık uçluluktan. Burada geçmişe bir özet geçmiyorum sadece doğanın kanunlarının birbiriyle nasıl uyumlu ve tutarlı olduğunu göstermek istiyorum. Açık uçluluk kelebek etkisinin çalışması için nasıl da gerekli siz de görebiliyor musunuz?

Doğadaki her değişim küçük bir açık uçluluktan başlar, ardından dalgalanır sonra doğa bu dalgaya bir büyütme etkisi yapar, daha sonra siz bu dalgayla bir daha etkileşime geçersiniz, bu etkileşim dalgayı biraz daha büyütür, derken bir daha döner dolaşır ve size kocaman bir çığ şeklinde geri gelir. Şimdi ilk dalgayı başlatan o eyleme geri dönelim.

Siz eğer o ilk dokunuşu sağlığınıza iyi gelecek bir şeyle yaptıysanız karşınızda doğa tarafından büyütülüp size verilmiş kocaman bir sağlık çığı görürsünüz. Eğer siz o ilk dokunuşu sizi hasta edecek bir şeyle yaparsanız döner dolaşır karşınıza ufacık bir eylem belli bir zaman sonra kocaman bir hastalık olarak geri gelir.

İnsanların yaptıkları en büyük hata hastalık ve sağlığı bir anda olan bir şey sanmalarıdır.

Herif olmuş 130 kilo ah be o ters hareketi yapmayacaktım diyor. Ya he he sen o ters hareketi yapmasan sanki her şey yolundaydı da o hareket bozdu. Diğer abla da tatlıyı gömmüş o son lokmayı yemeseydim şekerim patlamazdı diyor. İçinden tam abla yemişsin daha iyi olmuş bugüne kadar vücuduna yaptıklarını fark etmiş oldun diye geçiriyorsun ki şöyle bir şey duyuluyor. Bunu kaç güne düzeltiriz? Kaç güne mi? Abla sanki mantarlı pizza siparişi veriyor. Kaç güneymiş, bu vücutla elli yıl yaşamış ve kaba tabirle vücudunun anasını ağlatmış kaç güne düzeltiriz diyor.

İşin özü hakikati anlamak istiyorsan önce bakış açını ayarlayacaksın. Bunu ayarlayabilirsen hastalık ve sağlıkla ilgili karşına kocaman bir birinci kuralla karşılaşacaksın…

Kural 1: Çok fazla.

Devamı gelecek yazıda…

Web

Instagram

Facebook

Twitter

Linkedln

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
38
20
5
2
1
1
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Fatih

insan ne yaparsa kendine yapar iyisiyle kötüsüyle

felsefibiloderler

konu en çok ihtiyacımız olan bilgiler ve sağlığımız olunca yorum sayısı ne kadar da az oluyor.İşte sayın okurlar halkımızın özeti bu cümlededir :( Edit: lütf... Devamını Gör