Görüş Bildir
Haberler
Mehmet Ali Deniz Yazio: Esneklik Seksilik Değildir

etiket Mehmet Ali Deniz Yazio: Esneklik Seksilik Değildir

Mehmet Ali Deniz
04.11.2021 - 12:19 Son Güncelleme: 14.11.2021 - 13:04

Bu bilgiyi sizlere açıklamak zorundayım. Bu zorunluluk çok eski yıllara dayanan bir mesele ile ilgilidir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Meslek hayatım boyunca karşılaştığım çoğu insanda, özellikle de kadınlarda şu şekilde bir yönelimle karşılaşırdım.

Meslek hayatım boyunca karşılaştığım çoğu insanda, özellikle de kadınlarda şu şekilde bir yönelimle karşılaşırdım.

Ne kadar esnek olursam bu o kadar iyi bir şeydir. İlginçtir ki bir uzman bile bu insanlara esnekliğin tehlikeli olduğu ile ilgili bir bilgi vermemiş oluyor. Hal böyle olunca iş başa düşüyor.

1- Ne kadar esneksem o kadar iyi. Yanlış. Esneklik kasın içindeki gerilimle ilgilidir. Kasın gerilimi eklemi korumak için gereklidir. Bu yüzden aşırı esneklik eklemler için tehlikelidir.

2- Esneklik çekiciliği arttırır. Yanlış. Yapılan araştırmalar seksilikle ilgili birkaç kriteri ortaya çıkarmıştır. Bunlar bilateral simetri ve beden oranlarına bağlı şeylerdir. Bu yüzden esnekliğin seksilikle bir ilgisi yoktur.

3- Bacaklarım çok açılıyorsa bu esnekliktir. Yanlış. Bir insanın esnek oluşundan bahsedebilmek için kaslarında belli bir kuvvet olması gerekir. Kuvvetli olmayan bir kas ESNEK DEĞİL GEVŞEKTİR.

Konuyu bu bilgiler ışığında değerlendirelim. Kadınları sürekli esnek oldukları için övünürken görüyorum. Bu son derece yanlıştır.

Hatta kadınlar arasında pilatesin bu kadar yaygın olmasının sebebi de bir yerlerden esnek şekilde asılarak şekilli pozlar verebilmek olduğunu görüyorum. Yoksa bu kadar insan bir faydası olmamasına rağmen neden tavanlardan asılıp pilates yapsın. Düzgün şekilde direnç egzersizi yapsalar kendileri için çok daha hayırlı bir şey yapmış olurlar.

Kasları sırf size veya bir başkasına seksi gelsin diye çekiştirmek son derece tehlikelidir. Çünkü kaslar bağlandıkları eklemleri sahip oldukları gerilimle korurlar. Bu koruma bağ dokuları ve eklem yapılarını rahatlatır ve eklemin güvenliğini sağlar.

Gereksiz yere kaslarınızı çekiştirirseniz neler olur?

Gereksiz yere kaslarınızı çekiştirirseniz neler olur?

1- Kaslarınız gevşer.

2- Gevşek kaslar eklemleri destekleyemez.

3- Desteksiz kalan bağ dokular uzamaya başlar.

4- Uzayan bağlar eklemi desteksiz bırakır.

5- Bamm eklem hasar alır.

Bununla ilgili sayısız size sayısız vaka örneği verebilirim. Ancak geçtiğimiz günlerde yeni bir vakanın tesislerimize gelmesi beni bu yazının gerekliliği ile ilgili uyarmış oldu.

Gelen gencimiz çocukluğundan beri bale yapmış. Bale hocası da onun kaslarını çekiştirip durmuş. Bir süre sonra bu genç yürürken birden düşmeye başlamış. Gitmedikleri doktor kalmamış ama kimse sorunun kaynağını bulamamış. Ama gencimiz düşmeye devam ediyormuş.

Derken bizi buldular. Yapılan muayenelerde kaslarının aşırı gevşek olmasından dolayı eklemlerinde yapısal bozukluk ve hasar tespit ettik.

Durumu şu şekilde özetledim.

İskeleye sağlam şekilde bağlı olması gereken geminin halatlarını gevşetmişsiniz. Bu gemi de onu koruyan halatlar gevşediği için yerinden uzaklaşıp kaza yapıyor.

Çözüm. Gevşeyen kasları egzersizle gergin hale getirmek ve gencimizi düşmekten kurtarmak.

Sonuç, kaslarınızı çekiştirmekten vazgeçin çünkü seksi değil hasta olursunuz.

Web

Instagram

Facebook

Twitter

Linkedln

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
19
16
5
4
3
2
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın