Görüş Bildir
Haberler
Meclis'te Son Durum: Üç Partinin Koronavirüs Komisyonu Teklifi AKP ve MHP Tarafından Reddedildi

etiket Meclis'te Son Durum: Üç Partinin Koronavirüs Komisyonu Teklifi AKP ve MHP Tarafından Reddedildi

Batuhan
17.03.2020 - 19:48

TBMM’de Halkların Demokratik Partisi, Cumhuriyet Halk Partisi ve İYİ Parti’nin koronavirüs ile ilgili verdiği Meclis araştırma önergeleri AKP ve MHP’li milletvekillerinin oylarıyla reddedildi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

HDP, verdiği önergede Türkiye’de vaka sayısının 47’ye yükseldiğini hatırlatarak, koronavirüsünün yayılmasını engellemek ve sağlık çalışanlarının hizmet verirken kendi sağlıklarını da korumaları için alınması gereken önlemleri belirlemek üzere Meclis araştırması istedi.

"Yapılması gerekenlerin tespiti için ivedilikle Araştırma Komisyonu kurulmalıdır"

"Yapılması gerekenlerin tespiti için ivedilikle Araştırma Komisyonu kurulmalıdır"

Önergede, “Kovid-19'un yayılmasını önlemek, hijyen maddelerine, sağlıklı gıdaya ve ilaçlara ulaşmakta güçlük çeken yurttaşlara hastalıktan koruyucu maddelerin teminini sağlamak, hastanelerin ve sağlık çalışanlarının durumunu salgın riskine karşı yeniden düzenlemek, bununla birlikte kriz halinde hizmet veren sağlık çalışanlarının daha fazla şiddete maruz kalmasını önlemek amacıyla yapılması gerekenlerin tespiti için ivedilikle Araştırma Komisyonu kurulmalıdır” ifadelerine yer verildi.

"Ekonomik ve sosyal alanlarda alınacak önlemlerin tespit edilmesi gerek"

"Ekonomik ve sosyal alanlarda alınacak önlemlerin tespit edilmesi gerek"

CHP, önergesinde sürecin yürütme tarafından siyasallaştırılmadan yürütmesi ve siyasi partiler ile sivil toplum örgütlerinin katılımının dışlanmaması gerektiği belirtildi. Önergede, “Küresel pandemi ilan edilen yeni tip koronavirüs salgınının yayılmasının önlenmesi, sağlık çalışanlarının güvenli koşullarda çalışabilmelerinin temin edilebilmesi için yapılabileceklerin tespiti, salgın nedeniyle alınacak tedbirlerin belirlenmesi, bu tedbirlerle doğru orantılı olarak ekonomik ve sosyal alanlarda alınacak önlemlerin tespit edilmesi amacıyla Meclis Araştırma Komisyonu kurulmalı” denildi.

"Zorunlu ödemelerinin bir süreliğine ertelenmesi gibi tedbirlerin alınması gerekmektedir”

"Zorunlu ödemelerinin bir süreliğine ertelenmesi gibi tedbirlerin alınması gerekmektedir”

İYİ Parti ise verdiği önergede virüsün giderek yayıldığını ve toplumsal yaşamın her noktasında etkili olduğunu belirtti. Önergede, salgından kaynaklanacak tüm olası etkilerden en az hasarla çıkmasının sağlanması, önlemlerin alınması ve toplumsal yaşamın normal seyrine dönemi için gerekli koşulların sağlanması amacıyla komisyon kurulması gerektiği belirtildi. Önergede, “Korona virüsün ülkemiz üzerindeki ekonomik etkileriyle baş edilmesi için başta kamu alacakları olmak üzere vatandaşlarımızın, ticari işletmelerimizin ve esnafımızın fatura ve kredi benzeri zorunlu ödemelerinin bir süreliğine ertelenmesi gibi tedbirlerin alınması gerekmektedir” ifadelerine yer verildi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Teklifin reddedilmesi sosyal medyada tepkilere neden oldu...

Teklifin reddedilmesi sosyal medyada tepkilere neden oldu...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
681
228
70
26
19
18
7
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Kzlt

Muhalefet önerge verdi diye kendi önergelerini reddeden insanlardan ne beklenir.

Pasif Kullanıcı

akp ve mhp seçmeni tüm bunları görmezden geldiği sürece başımız bitten götümüz sikten kurtulmaz amk

zey

Maaşlarına yapılan zamlar hariç herşeyi reddediyorlar zaten.O yüzden hiç şaşırmadık.