Görüş Bildir
Haberler
AÖL İçin Kritik Karar: AÖL Sınavları Ne Zaman Yapılacak, Online mı Olacak?

AÖL İçin Kritik Karar: AÖL Sınavları Ne Zaman Yapılacak, Online mı Olacak?

Örgün öğretime devam edemeyen, eğitimini yarıda bırakmak durumunda kalan öğrencilerin okuduğu 'Açık Öğretim Liseleri'nin 1. Dönem Sınav Takvimi' açıklandı. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yayınlanan açıklamayla Açık Öğretim lisesi öğrencilerinin 1. dönem  sınavları 4-5 Aralık'ta yapılacak. MEB ayrıca sınava girecek 18 yaş üstü öğrencilerin mezuniyeti için gerekli 8 dönem şartını kaldırdı. İşte detaylar...

İçeriğin Devamı Aşağıda

Örgün eğitime çeşitli sebeplerle devam edemeyenler için sunulan açık öğretim liselerinin 1. dönem sınav tarihleri açıklandı. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre, kayıtlarını tamamlayan öğrenciler 4 Aralık Cumartesi ve 5 Aralık  Pazar tarihlerinde sınavlarına girebilecekler. Sınavla ilgili bilgileri takip etmek için; MEB Açıköğretim Liseleri Sistemi kullanılabilir.

AÖL 5 Döneme Düşürüldü.

AÖL 5 Döneme Düşürüldü.

Açık Öğretim Lisesi sınavları, Ölçme, Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğünün belirlediği okullarda merkezi sistemle, çoktan seçmeli test metodu kullanılarak yapılacak.  Daha önce yüz yüze yapılan sınavlar, pandemi şartları sebebiyle online mı yapılacak sorusuna henüz verilmiş bir cevap yok. Konuyla ilgili açıklama bekleniyor.

Ayrıca 18 yaş ve üstü öğrencilerin mezun olabilmesi için gereken 8 dönem şartı  kaldırılacak. Bu öğrenciler için bundan sonraki dönemleri de kapsayacak şekilde mezuniyet şartı, 5 dönem olarak uygulanacak.

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, konuya ilişkin yaptığı değerlendirmede yetişkinlerin eğitime katılım oranlarını artırmak, kariyerlerine devam etmelerine imkan sağlamak için önemli çalışmalar yürüttüklerini söyledi.

AÖL Sınavları Nasıl Yapılır?

AÖL Sınavları Nasıl Yapılır?

Milli Eğitim Bakanı Özer ayrıca; 

'18 yaş ve üstü açık öğretim okulları öğrencilerinin yarım kalan eğitimlerini tamamlayarak bir üst öğrenime devam edebilmeleri ve istihdama daha kısa sürede katılabilmelere imkan sağlamak için yeni bir düzenleme yaptık. Açık lise öğrencilerimizin mezun olabilmeleri için 8 dönem şartı vardı. Yeni düzenlemeyle bunu 5 döneme indiriyoruz. Böylece 18 yaş ve üstü açık öğretim lisesi öğrencilerimiz, 2 yılda okullarını bitirebilecek,' açıklamasıyla istihdama katkıda bulunmak amacıyla böyle bir karar aldıklarına işaret etti.

Sınavlarda;

– Her dersten 20 soru sorulmaktadır.

– Her soru 4 seçeneklidir.

– Her doğru cevabın değeri 5 puandır.

– Yanlış cevaplar doğru cevapları etkilemez (götürmez).

– Sınavların değerlendirilmesi Açık Öğretim Lisesi yönetmeliğine göre yapılır.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
52
10
10
8
6
6
5
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın