Görüş Bildir
Haberler
Mayalı Fransız Pastası Tarifi

Mayalı Fransız Pastası Tarifi

yemek tarifi
17.09.2014 - 09:46 Son Güncelleme: 17.09.2014 - 12:34

Mayalı Fransız Pastası Tarifi

Bu hafta afiyetle yiyebileceğiniz Mayalı Fransız Pastası Tarifi hakkında bilgi vereceğiz. Mayalı Fransız Pastası nasıl yapılır , Mayalı Fransız Pastası hangi malzemelerden oluşur, Mayalı Fransız Pastası kaç dakikada hazir olur gibi merak ettiğiniz tüm soruların cevabını siz değerli yemektarif.org okurlarına anlatacağız. Mayalı Fransız Pastası Tarifi hakkında merak ettiklerinizi yorum kısmına soru şeklinde iletebilirsiniz uzman aşçılarımız tarafından yorumlarınız , sorularınız Mayalı Fransız Pastası ile alakalı her bilgiyi paylaşabilirsiniz.

MAYALI FRANSIZ PASTASI (Florentin)

Hamuru İçin

♦ Yarım su bardağı süt

♦ 1,5 çorba kaşığı şeker

♦ Altıda bir büyük paket margarin (40 gr.)

♦ 1 adet yumurta

♦ 2,5 su bardağı un

♦ 2 tatlı kaşığı kuru maya

♦ Yarım çay kaşığı tuz

♦ Limon kabuğu rendesi

Üzeri İçin

♦ 4 çorba kaşığı süt

♦ 2 çorba kaşığı şeker

♦ Beşte bir paket margarin (50 gr.)

♦ 1 tatlı kaşığı süzme bal

♦ 1 yumurta sarısı

♦ Yarım su bardağı bıçakla doğranmış fındık İçi

Krema İçin

♦ 2 su bardağı süt

1. Hamurun Yapılışı: Tencerede ılık süt içinde maya ile 1 çay kaşığı şeker eritilir. 10 dakika mayalanması beklenir. Margarin, yumurta, kalan şeker, tuz ve limon kabuğu rendesi konur.

2. Elenmiş un ile yumuşak bir hamur yapılır. İyice yoğrularak özleştirilir. Üzeri örtülerek ılık bir yerde iki misli kabarıncaya kadar mayalandırılır.

3. 20-25 cm çapında bir kalıp veya tepsi yumuşak margarinle yağlanır. Hamur tekrar yoğrulup kalıbın içine kenarları biraz daha kaim olarak yerleştirilir. Üzerine fındık karışımı yayılıp üzeri örtülür ve 30-35 dakika daha ılık bir yerde mayalandırılır.

4. Fındıklı Karışımın Yapılışı: Küçük bir kapta şeker ile süt kaynatılıp ateşten alınır. İçine margarin, bal ve fındık konup karıştırılır.

5. Mayalanması tamamlanan hamur orta hararetli fırında 30-35 dakika pişirilir. Fırından alındıktan ve soğuduktan sonra enine iki parçaya kesilir. Alt parçaya krema sürülüp diğeri üzerine kapatılır. Buzdolabında bir süre saklandıktan sonra servis yapılır.

6 Kremanın Yapılışı: Tencereye yumurta, şeker, un konup 1-2 kaşık sütle ezilir. Kaynar iki bardak süt ilavesiyle karıştırarak pişirilir. Kaynayıp koyulaşınca ateşten alınır. Ara sıra karıştırılarak soğutulur. Margarin ve vanilya katılıp 2-3 dakika çırpılır.

Kaynak: http://www.yemektarif.org/mayali-fran...
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın