Görüş Bildir
Haberler
Maske Takmadığı İçin Gözaltına Alınan Kadının Adresini Paylaşmıştı: Yurtiçi Kargo'dan Açıklama Geldi

etiket Maske Takmadığı İçin Gözaltına Alınan Kadının Adresini Paylaşmıştı: Yurtiçi Kargo'dan Açıklama Geldi

Kadıköy'de maske takmadığı gerekçesiyle polislerin müdahale ettiği Rana Batı'nın adresini kargo sisteminden bulup linç çağrısında bulunan Yurtiçi Kargo çalışanıyla ilgili olarak firmadan açıklama geldi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Kadıköyde meydana gelen ve tepki çeken gözaltı olayının ardından, Yurtiçi Kargo firmasında çalışan bir kişinin müşteri veri sistemine girerek kadının adresini bulduğu ve sonrasında sosyal medyada linç çağrısında bulundu.

'Adresini ve telefonunu paylaşacağım'

'Adresini ve telefonunu paylaşacağım'

Kargo çalışanı önce 19 yaşındaki Rana Batı'nın Instagram profilini ele geçirdi. Sonrasında hesaptan yapılan paylaşımlarda 'Hesap bendedir dostlar. Sadece bir kaç saat içinde bu soysuz kızın numara ve adresini paylaşacağım. Artık gider evinden mi alırsınız bilemem, beni mahkemeye verdiğinde hep beraber adliyeye gidiyoruz' ifadelerine yer verildi.

1 saat süre verdi, ardından adresi paylaştı

1 saat süre verdi, ardından adresi paylaştı

Batı'ya 1 saat süre veren ve bu sürenin içinde özür videosu çekip yayınlamazsa, evinin adresini ve telefon numarasını açıklayacağını ilan eden firma çalışanı şu ifadeleri kullandı: '1 dakikada 500 kişi adresi at yazdı cidden sonu kötü olacak sistem açılsın paylaşıcam zaten bu kız ya Türk milletinden özür dileyerek video çeker atar paylaşırım ya da adresini paylaşır siz gerekeni yaparsınız. 1 saat vakti var.'

Sonrasında Yurtiçi personeli kadının adres ve telefon bilgilerini paylaştı. Şahıs, adres bilgilerini paylaştıktan sonra kendi bulunduğu konumdan kadının evinin uzaklığını tespit edip 'Metrobüsle 1.5 saat' dedikten sonra 'Hep beraber gidelim mi?' diye sordu.

Sosyal medyada #YurticiKargoCevapVer kampanyası başlatıldı

Sosyal medyada #YurticiKargoCevapVer kampanyası başlatıldı

Yurtiçi Kargo firması personelinin müşteri bilgi sistemine girip Batı'nın adres ve telefon bilgilerini paylaşması kısa sürede büyük tepki çekti, sosyal medyada konuyla ilgili olarak #YurticiKargoCevapVer etiketiyle binlerce mesaj paylaşıldı.

Firma sosyal medya üzerinden açıklama yaparak 'araştırılmaktadır' dedi

Firma sosyal medya üzerinden açıklama yaparak 'araştırılmaktadır' dedi

Yurtiçi Kargo da bugün sosyal medyadan yaptığı açıklamada, çalışanların sistem üzerinden müşterilerin bilgilerine erişemediğini ve sadece dağıtım sırasında adres bilgilerinin ilgili personele gösterildiğini belirtti.

Firma, 'Konunun şirketimizle ilgili olup olmadığı hakkında net bir bilgi olmasa da olay araştırılmaktadır. Bir ihlal yaşandı ise tüm kanuni haklarımızı kullanacağımızı kamuoyuna saygı ile duyururuz' ifadelerine yer verdi.

Gözaltı görüntüleri tepki çekmişti👇

Polisler ilk olarak açığa alınmıştı

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
689
179
67
32
24
18
18
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Sedat Yılmaz

kargo çalışanının adını, adresini yazın da güzel bir sürpriz yapalım.

Toprak Han

Yemin ediyorum Amazon kabileleri bizden daha normal bir hayat yaşıyor.Normal olan hiç bir şey yok ülkede.

Pasif Kullanıcı

İğrenç. Ya ilgi çekmek için yapmış ya da o kızın adresini yayınca onun darp edilmesi, tecavüz edilmesi hatta belki öldürülmesi onu tatmin edecek. Bu da hasta... Devamını Gör