Görüş Bildir
Haberler
İstanbul'da 'Maskesi Burnunu Kapatmadığı' İddia Edilen Kadın Polisler Tarafından Darp Edildi...

etiket İstanbul'da 'Maskesi Burnunu Kapatmadığı' İddia Edilen Kadın Polisler Tarafından Darp Edildi...

Ulaş
20.08.2020 - 10:59

İstanbul'da Kadıköy'de bir kadına, maskesi burnunu kapatmadığı iddiasıyla ceza yazılmak istendi. İki polis daha sonra genç kadını gözaltına almaya çalışırken darp etti. Valilik olaya karışan polislerin görevden uzaklaştırıldığını açıkladı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Olay, kadının yanında bulunan diğer kişi tarafından anbean kaydedildi 👇

Çağdaş Hukukçular Derneği İstanbul Şubesi gözaltına alınan kadın hakkında açıklama yaptı.

Çağdaş Hukukçular Derneği İstanbul Şubesi gözaltına alınan kadın hakkında açıklama yaptı.

Açıklamada “Maskesi burnunu kapatmadığı iddiasıyla durdurulup ceza kesilmek istenen, daha sonra polislerin sözlü tacizine maruz kalan iki genç kadın darp edilerek gözaltına alındı. “Usulüne uygun maske takmamak” iddiasının karşıtlığı ayaküstü sorgu, para cezası, taciz, darp ve ters kelepçe ile gözaltı. Avukat arkadaşlarımız kadınların yanında ve polisler hakkında suç duyurusunda bulunulacak” denildi.

Gözaltına alınan genç kadın da açıklama yaptı: 'Kendilerinin de maskesi yoktu.'

Gözaltına alınan genç kadın da açıklama yaptı: 'Kendilerinin de maskesi yoktu.'

'Kendilerinin de maskesi yoktu zaten. Bunu söyleyip cezayı itiraz ettiğim için beni karakola götürmek istedi. Reddettim ve olay yerinden uzaklaşırken arkamdan gelip beni yakaladı'

Gözaltına alınan kadınlar bir süre sonra serbest bırakıldı.

Gözaltına alınan kadınlar bir süre sonra serbest bırakıldı.

DHA’nın haberine göre Rana B. “Görevi yatırmamak için direnme” ve “Görevli memura hakaret” suçlamalarından müşteki-şüpheli sıfatıyla emniyette ifade verdi.

İfadesinde dün saat 18.20 sıralarında arkadaşı Zeynep K. ile Söğütlüçeşme Caddesi üzerinde yürüdüğünü söyleyen Rana B., o esnada sigara içtiği için maskesinin çenesinde olduğunu söyledi.

Polis memurlarının kendisini 'Sen gel bakalım buraya' şeklinde çağırdığını belirten Rana B., yanında kimliğinin olmadığını bu sebeple İstanbul kartını polislere gösterdiğini ifade etti. Polislerin kendisine '900 TL ceza yedin, ödersin' dediğini kaydeden Rana B. arkadaşıyla birlikte polislerin yanından uzaklaştığını sonrasında polislerin kendisini tekrar yana çağırdığını, o sırada çevrede bulunan birçok vatandaşın maskesiz dolaştığını öne sürerek cezaya itiraz ettiğini söyledi.

Polislerin kendisini polis merkezine götürmek istediğini aktaran Rana B. merkeze gitmek istemediğini, arkasını dönerek yürüdüğünü belirtti.

Polisin peşinden gelerek kolunu tuttuğunu ve kolunu ters kelepçe yaparak çelme taktığını ve yere düştüğünü anlatan Rana B. polis memurunun ‘o kadar insana rağmen kendisini yerde sürüklemeye devam ettiğini’ ifade etti. Polis memurlarından da şikayetçi olan Rana B. ve Zeynep K. savcının talimatıyla emniyetteki ifadelerinin alınmasının ardından serbest bırakıldı.

Polisler görevden uzaklaştırıldı.

Polisler görevden uzaklaştırıldı.

İstanbul Valiliği, Kadıköy'de koronavirüs denetimlerinde maske takmayan bir kadını, gözaltına almaya çalışan polis memurlarının görevden uzaklaştırıldığını açıkladı.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
595
270
152
49
42
28
19
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Berkay tkz

Kızın polisleri tekmelediği ilk 9 saniye yi neden paylaşma gereği duymadınız acaba ?

Resho

Sırf sen dedin diye girdim o videonun 9 saniyesini buldum. Konu aynı maske olmaması ve polis sırf bu yüzden ters kelepçe yapmaya çalışıyor ve bahsettiğin o t... Devamını Gör

Mert

Bu kiz bunu Amerikada ve Avrupada yapsa ters kelepce vururlar agzini gozunu kirarlar. Turkiyede polis cok yumusak ve hosgorulu. Dunyanin hic bir yerinde poli... Devamını Gör

afetiazam

İroni yapıyorsunuz değil mi, zira henüz uyanamadım. Şaka falan ayırt edemiyorum şuan :D

fatma keskin

bişey dicem şu cıglıkları anormallikleri kim yapsa dünyanın her ülkesinde ters kelepceyle alınır. nedir bu her olayı abartmamız ben anlamıyorm eminim şu kız ... Devamını Gör

Pent

işte kendini bilmez 2 tane salak yüzünden işlerinden oldular çocuklar