Görüş Bildir
Haberler
Maske Barkod Sorgulama Nasıl Yapılır? ÜTS Mobil Nedir, Nasıl Kullanılır?

Maske Barkod Sorgulama Nasıl Yapılır? ÜTS Mobil Nedir, Nasıl Kullanılır?

Sunay Korkmaz
13.12.2020 - 15:32

Koronavirüs'e karşı önlemler kapsamında en önemli koruyucu olarak görülen maskelerin Sağlık Bakanlığı onaylı olup olmaması büyük önem taşıyor. Kullanılan maskelerin 3 katlı ve tıbbi maskeler olması gerekiyor. TÜBİTAK vatandaşların maske barkodlarını sorgulayarak güvenilirliğini ölçmesini sağlıyor. Maske barkodu sorgulamak için kullanılan ÜTS Mobil uygulaması nasıl kullanılır? Sizler için araştırdık...

İçeriğin Devamı Aşağıda

ÜTS Mobil Nedir?

ÜTS Mobil Nedir?

TÜBİTAK, satın alınan maskelerin tıbbi maske olup olmadığını anlamaya yarayan bir cep telefonu uygulaması geliştirdi. Türkiye Bilimsel ve Teknik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK), geliştirmiş olduğu ÜTS (Ürün Takip Sistemi) uygulaması ile vatandaşlar kullandıkları maske hakkında bilgiler edinebiliyor.

ÜTS Mobil Nasıl Kullanılır?

ÜTS Mobil Nasıl Kullanılır?

Cep telefonuna indirilen uygulama sayesinde kullanılan maskenin tıbbi olup olmadığı, hangi firmada üretildiği, ne zaman üretildiği gibi bilgiler öğrenilebiliyor. Uygulamayı bilgisayarda da açarak maskenin barkod koduyla aynı bilgileri öğrenmek mümkün.

İOS ya da Android telefonlarınıza indirdiğiniz ÜTS Mobil uygulaması ile telefonunuzun kamerasını kullanarak barkodu direkt okutabilirsiniz. Barkod sorgulaması sonrası maskenin Sağlık Bakanlığı'na kayıtlı mı değil mi görebiliyorsunuz.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
2
1
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın