Görüş Bildir
Haberler
Mandela'nın Torunu Tecavüz Suçlamasıyla Göz Altına Alındı

Mandela'nın Torunu Tecavüz Suçlamasıyla Göz Altına Alındı

Güney Afrika'nın ilk siyahi cumhurbaşkanı Nelson Mandela'nın torunlarından biri, 24 yaşındaki Mbuso Mandela, 15 yaşında bir kıza, restoran tuvaletinde tecavüz ettiği iddiasıyla gözaltına alındı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Mandela'nın 24 yaşındaki torunu, Mbuso Mandela'nın genç kıza Johannesburg'daki bir restaurantın tuvaletinde tecavüz ettiği öne sürülüyor. Mağdur olduğu belirtilen kızın ailesi, Mandela'nın eski eşi Winnie Madikizela Mandela'nın evlerine bir güvenlik görevlisi göndererek, kendilerini şikayetten vazgeçirmeye çalıştığını söyledi.

Mandela ailesinden suçlamalarla ilgili herhangi bir açıklama yapılmadı.

Mbuso Mandela'nın duruşmasına ailenin yaşlı üyeleri de katıldı. Kefalet talebinin değerlendirilmesi Salı gününe kadar ertelendi. Güney Afrika'daki kurallara göre, kefalet konusunda karar verilene kadar suçlanan kişinin ismi açıklanmıyor.

Tüm Aile Sürekli Göz Önünde

Tüm Aile Sürekli Göz Önünde

AFP

BBC Güney Afrika muhabiri Karen Allen, 2013 yılında hayatını kaybeden Nelson Mandela'nın ailesinin sürekli göz önünde olduğunu bildiriyor.

Bundan 3 ay önce Mandela'nın bir başka torunu, Mandla Mandela, trafikte çıkan bir kavgada bir öğretmene saldırmış ve bu nedenle hapis cezası almıştı. Mandla Mandela'nın cezası ertelenmişti.

BBC Türkçe

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0