Görüş Bildir
Haberler
Makyaj Tutkunları Toplanın! Yüzü Baştan Şekillendiren Kontür Makyajı Hakkında Bilinmesi Gerekenler

Makyaj Tutkunları Toplanın! Yüzü Baştan Şekillendiren Kontür Makyajı Hakkında Bilinmesi Gerekenler

29.01.2022 - 08:15

Makyaj tekniğinin en yeni versiyonu kontür makyajı, adeta herkesi baştan yaratıyor. Hani Hollywood yıldızları gibi görünüme hayallerimiz var ya! İşte artık hayal değil. Ufak dokunuşlar ve doğru malzemelerle hayal ettiğiniz yüze ve hatta vücuda sahip olabilirsiniz. Üstelik doğal görünümü de bozmadan! Tabii kontür makyajı öyle diğer makyajlara benzemiyor. Dolayısıyla uygulamanın dikkat gerektirdiğini söylemeden geçmeyelim. O zaman, işte makyajın gücü diyoruz ve sizi bu ışıl ışıl dünyaya doğru yolculuğa çıkarıyoruz.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Size hayal ettiğiniz görünümü vadeden kontür makyajı nedir?

Size hayal ettiğiniz görünümü vadeden kontür makyajı nedir?

Önce bir inceleyelim. Bakalım nedir bu fırtına gibi esen kontür makyajı? Kısaca kontür; yüzde ya da vücut bölgelerinde gizlenmek istenen bölgelerin ya da estetik bir hale getirilmek istenen kısımların üzerinde yapılan gölge oyunları. Yani bir nevi illüzyon! Bu teknik; yüz inceltme, burun kemerini gizleme, bakışları derinleştirme veya çene kısmını vurgulama gibi işlemleri birkaç makyaj malzemesi ile mümkün hale getiriyor.

Peki, kontür makyajı için neye ihtiyacınız var?

Peki, kontür makyajı için neye ihtiyacınız var?

Kontür makyajının, hayatımıza tam orta yerden girmesi üzerine pek çok yeni makyaj malzemesi ile de tanıştık. Kontür ürünleri genel olarak toz ve krem ürünler şeklinde ikiye ayrılıyor. Ürün seçiminde ise sizin makyajdan beklentiniz ve kullanım alışkanlıklarınız önemli bir unsur. Kalıcı ve belirgin bir kontür işlemi için krem ürünler daha kullanışlı. Günlük hayatta kullanacağınız daha hafif bir kontür makyajı için ise toz ürünler çok daha doğal ve yeterli bir sonuç ortaya çıkarıyor. Kontür pudrası, krem kontür malzemeleri, kontür paleti ve stick ürünler bu yelpazede tercih edebileceğiniz seçenekler arasında. Her birinin kullanım tekniği ise tabii ki farklı.

Kontür makyajı uygulama teknikleri

Kontür makyajı uygulama teknikleri

Hangi ürünü kullanacağınızı seçtikten sonra, sıra kontür makyajı yapmanın detaylarına geliyor. Şunu belirtmek gerekir ki; ürünleri yanlış kullandığınız zaman istediğiniz görünümün tam tersini de ele edebilirsiniz. Bu yüzden dikkat! Cildinizde gizlemek istediğiniz bölgelere koyu renk malzemeler uygulamalısınız. Ön plana çıkmasını istediğiniz yerlere de açık renk tonları tercih etmelisiniz. Tabii, uygulama bölgelere göre de farklılaşıyor. Haydi bir de öyle inceleyelim!

Ceylan gibi bakışlar için göz kontürü

Ceylan gibi bakışlar için göz kontürü

Göz kontürü sayesinde gözleriniz hem çekik hem de büyük görünüyor. Bunun için neye mi ihtiyacınız var? Doğal renk tonlarının yer aldığı toprak tonlarında bir far paleti. Uygulama için koyu ve açık renkleri kullanmanız yeterli. Koyu kahverengi far ile göz kapaklarının katlandığı bölgeyi çerçeveleyin. Dış köşelere doğru farı gözlerin çekik görünmesini sağlayacak şekilde dağıtmanız yeterli. Göz kapaklarının orta kısmına metalik tonlarda bir far uygulayabilirsiniz. Göz pınarlarına da aydınlatıcı etkiye sahip bir ürün kullanabilirsiniz.

Okka gibi burnun formülü: Burun kontürü

Okka gibi burnun formülü: Burun kontürü

Özellikle kemerli burun yapısına sahip kişiler için burun kontürü, adeta bir sihir. Kontür ile burnunuzu şekillendirmek için yapmanız gereken şey çok basit. Burnun kalkık görünmesini istediğiniz bölgeleri aydınlatmak, küçük görünmesini istediğiniz kısımlarını ise koyulaştırmak. Burnun köprü ve uç kısmına aydınlatıcı bir ürün kullanın. Yan kısımlara ise koyu renk kontür ürünü tercih edin. Böylece hokka gibi bir buruna sahip olabilirsiniz.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Dikkat çekici görünüm için yüz kontürü

Dikkat çekici görünüm için yüz kontürü

Doğru bir kontür uygulaması ile yüzünüzü tam istediğiniz gibi göstermeniz mümkün. Uzun bir yüz için elmacık kemiklerinin hemen alt kısmına koyu tonlarda uygulama yapabilirsiniz. Ayrıca koyu renk kontür kullanarak gıdı bölgesindeki fazlalıkları kolaylıkla saklayabilirsiniz. Çeneyi şekillendirmek ve yüzdeki kemikleri vurgulamak için de kontür uygulaması mükemmel seçim. Tabii, dudakları da unutmayalım. Dudağın hem alt hem üst kısmına kontür uygulaması yaparak daha dolgun bir görünüm elde edebilirsiniz.

Kontür makyajı uygularken dikkat etmeniz gereken püf noktaları

Kontür makyajı uygularken dikkat etmeniz gereken püf noktaları

● Birkaç ufak sır ile kontür makyajı daha da başarılı bir hale geliyor. Örneğin; kontürü sabitlemek ve kalıcılık oranını artırmak için transparan pudra ile makyaj üzerinden geçebilirsiniz. Pudra ile yapılan işlem daha doğal bir görüntü de oluşturuyor.

● Cildinize uygun renkte kontür ürünü ile yüzünüzde yaratamayacağınız illüzyon yok! Ancak başarılı uygulama için ürünün rengi kadar cilt alt tonu da önemli. Bu yüzden size en uygun renk tonlarını yakalamaya gayret edin. 

● Kontür makyajının sırlarından biri de; ürünlerin kaliteli olması. Kalitesiz bir aydınlatıcı yüzünden gelinin kız kardeşi makyajı ile tüm gün dolaşmak zorunda kalabilirsiniz. Kaliteli ve kolay kullanabileceğiniz türde ürünler seçmeyi unutmayın.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
2
2
1
1
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın