Görüş Bildir
Haberler
Mahkeme Yasağı Kaldırdı: CHP'nin Kitaplarının Dağıtımı Serbest

Mahkeme Yasağı Kaldırdı: CHP'nin Kitaplarının Dağıtımı Serbest

Kırşehir Sulh Ceza Hâkimliği, CHP’nin 'Arpalık Aile Şirketi ' ve '10 Maddede Kıdem Tazminatında Fon Aldatmacası' kitapçıları hakkında verilen ‘basım dağıtım ve satış yasağı getirilmesi, el konulması ve toplatılması’ kararının yürütmesini durdurdu. Karar uyarınca kitapçıklar serbestçe dağıtılabilecek.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Nevşehir Sulh Ceza Hakimliği, CHP’nin CHP’nin 'Arpalık Aile Şirketi ' ve '10 Maddede Kıdem Tazminatında Fon Aldatmacası' kitapçıları hakkında ‘basım dağıtım ve satış yasağı getirilmesi, el konulması ve toplatılması’ kararı vermişti. 

ANKA'nın aktardığı bilgiye göre, CHP Nevşehir İl Başkanlığı, bu karara Kırşehir Sulh Ceza Hâkimliği’nde itiraz etti. Kırşehir Sulh Ceza Hakimliği yürütmeyi durdurma kararı verirken, el konulan kitaplar CHP Nevşehir İl Başkanlığı’na iade edilecek.

"Yargıya bu tarafsız hareketten dolayı teşekkür ederiz"

"Yargıya bu tarafsız hareketten dolayı teşekkür ederiz"

Mahkeme kararında, halkı bir kesim aleyhine kin ve düşmanlığa tahrik etmediğini ve kamu güvenliği açısından da tehdit oluşturmadığını kaydetti. Kitapçılar Türk Ceza Kanunu’nun 216/1’inci Maddesinde düzenlenen ‘halkı kin ve düşmanlığa tahrik’ gerekçesiyle toplatılmıştı.

Mahkemenin kararını değerlendiren CHP Nevşehir İl Başkanı Kamil Gülmez, “Yargının bu tarafsız hareketinden dolay kendilerine teşekkür ediyoruz” dedi.

İlgili haberimiz 👇

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
75
33
5
1
1
1
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Ziya Akbaş

“Yargının bu tarafsız hareketinden dolay kendilerine teşekkür ediyoruz”... Yeterince acı...

Cem dayan

Bu kitapçıkların pdf varmıdır okumak isterim. Link atın.