Görüş Bildir
Haberler
Mahkeme Drone Katilini Haklı Buldu

Mahkeme Drone Katilini Haklı Buldu

Onedio Medya
01.11.2015 - 15:56

Drone’ların iyice yayılması en büyük sorunu da beraberinde getirdi: Mahremiyet. Kentucky’de geçtiğimiz gün sonuçlanan bir dava ile tekrar gündeme gelen konu, hukuki açıdan ne kadar ciddiye alınması gerektiğini bir kez daha gözler önüne seriyor zira evinin bahçesine giren drone’u vuran adama yönetilen tüm suçlamalar düştü.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Temmuz ayında şahsi mülkünün üzerinde uçan bir drone gördüğünü söyleyen William Merideth, drone’un bahçede güneşlenen 16 yaşındaki kızını gözetlemek için orada olduğunu düşünerek av tüfeğiyle drone’un keyifli uçuşuna keskin bir son verdi. Bunun üzerine kendisine dava açılan Merideth’in savunması ise oldukça netti; drone kendi özel mülkünde mahremiyetini çiğniyordu. Drone sahibi David Boggs, uçuş verilerini mahkemeye sunarak Merideth’in söylediğinden çok daha yüksekte uçtuğunu belirtse de hakim dijital veriler yerine iki tanığın drone’un ağaç yüksekliğinin altında bir yükseklikte uçtuğunu belirtmesiyle mahremiyetin çiğnendiğine karar vererek Merideth’e yöneltilen tüm suçlamaları düşürdü. 

Merideth bu davranışının insanları cesaretlendirmemesi gerektiğini ancak drone kullanıcılarının da cihazlarını biraz dikkatli kullanması gerektiğini belirtiyor.

LOG

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
27
8
4
1
0
0
0