Görüş Bildir
Haberler
Maden Faciasında Görevlendirilen Savcı Sayısı 6'a Çıkarıldı

Maden Faciasında Görevlendirilen Savcı Sayısı 6'a Çıkarıldı

Bartın'ın Amasra ilçesinde Türkiye Taşkömürü Kurumu'na (TTK) ait maden ocağında meydana gelen patlamada  41 işçi yaşamını yitirdi. Olaya ilişkin başlatılan adli soruşturmada, görevli savcı sayısı 6'ya çıkarıldı. Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, dün Amasra'da yaptığı açıklamada, 'Bu olay, bütün yönleriyle soruşturulacak ve aydınlatılacaktır. Kafalarda ne kadar soru varsa onların hepsinin cevabı, bu tahkikat sonucunda ortaya çıkacaktır' ifadelerini kullanmıştı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

'Hiç kimsenin endişesi ve tereddüdü olmasın'

'Hiç kimsenin endişesi ve tereddüdü olmasın'

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, dün Amasra'da yaptığı açıklamada, ilgili tahkikatın Amasra Cumhuriyet Savcılığı tarafından yürütüldüğünü vurgulamıştı. Bozdağ, soruşturmanın derinlemesine araştırılacağını söyleyerek, 'Bu olay, bütün yönleriyle soruşturulacak ve aydınlatılacaktır. Kafalarda ne kadar soru varsa onların hepsinin cevabı, bu tahkikat sonucunda ortaya çıkacaktır. Amaç; maddi hakikati bütün gerçekliğiyle ortaya çıkarmaktır. İhmal, kusur, eksiklik ne varsa, bu kim veya kimlerden kaynaklanıyorsa, hukuk bunlarla ilgili gereğini yapacaktır. Bundan hiç kimsenin endişesi ve tereddüdü olmasın' ifadelerini kullanmıştı.

Savcı sayısı, 6'ya çıkarıldı

Savcı sayısı, 6'ya çıkarıldı

Bartın Amasra'da yaşanan maden faciasına ilişkin detaylar ortaya çıkmaya devam ediyor. Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) Amasra Müessesesine ait maden ocağında meydana gelen patlamada 41 işçi yaşamını yitirmişti.  Olayla ilgili adli soruşturma kapsamında Amasra Cumhuriyet Savcılığı'nda görevli savcı sayısı, Hakimler ve Savcılar Kurulu (HSK) tarafından 6'ya çıkarıldı. Bartın Cumhuriyet Savcısı Ozan Mert Alıcı ise 3 ay geçici süreli yetki ile soruşturmada görevlendirildi.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
2
2
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Pasif Kullanıcı

Hangi savcılar seks karşılığı dosya kapatanlarmı

yengegeldikmi

Adil bir yargılama olmayacağını hepimiz biliyorken, isterseniz bakanlığı yığın ne fayda...

alper arslan

Bence tüm savcıları görevlileri bu işin uzmanlarını diğer madenlere versinler ve onlar için nasıl tedbirler alınabilir buna baksınlar. Artık ekmekçiye tedbir... Devamını Gör