Görüş Bildir
Haberler
Machu Picchu Tehlike Altındaki Dünya Mirası Listesi'nden Çıkıyor

Machu Picchu Tehlike Altındaki Dünya Mirası Listesi'nden Çıkıyor

Batuhan
16.02.2016 - 10:28 Son Güncelleme: 16.02.2016 - 13:36

UNESCO, Machu Picchu’daki çalışmalarda gelişme kaydedildiğini ve Machu Picchu’nun Tehlike Altındaki Dünya Mirası Listesi’nden çıkarıldığını onayladı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

UNESCO tarafından Cusco’daki Tarihi Tapınak’ta geçtiğimiz haftalarda gerçekleştirilen incelemeler sonrasında, ekip İnka kalesinde gelişme kaydedildiğini onayladı.

Gelişmenin devamlılığını garanti altına almak için, bu kültür mirası alanını koruyacak gerekli adımların belirleneceği bir rapor hazırlanacak.

UNESCO uzmanı César Moreno Triana, “Burada çok önemli gelişmeler gerçekleşti ve bu gelişmeler sayesinde, Machu Picchu’nun Tehlike Altındaki Dünya Mirası Listesi’nde yer alması ihtimali minimuma düşürüldü.” dedi.

Alanda gerçekleştirilen gözlemler, Kültür Bakanlığı ve Ulusal Tabiatı Koruma Birimi, Dış Ticaret ve Turizm Bölge Müdürlüğü ve diğer devlet birimlerinin burada yapıcı çalışmalar gerçekleştirdiğini gösteriyor.

Moreno Triana, Machu Picchu yönetiminin bu arkeolojik kompleksi koruma çalışmalarını devam ettireceğine dair bir rapor hazırlayacaklarını belirtti.

2017 Şubat ayında, Machu Picchu’daki gelişmenin devam edip etmediğini gözlemlemek için bir takip incelemesi gerçekleştirilecek.

Arkeofili

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
52
7
6
5
1
1
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
1913

nooldu kimse yorum yazmamış. goy goy yapacak bişey bulamadınız mı :D

Nikola Tesla

Bizde de tarihi mirasların üstüne "seni seviyom cansuuu" yazıyorlar ne olmuş ?