Görüş Bildir
Haberler
Logitech K380 Çok Aygıtlı Bluetooth Klavye

Logitech K380 Çok Aygıtlı Bluetooth Klavye

Logitech K380 Çok Aygıtlı Bluetooth Klavye

Ürün İncelemesi - Logitech K380 Çok Aygıtlı Bluetooth Klavye

Çift monitör kullanmaya başladıktan sonra kablosuz klavye arayışlarına giriştim. MacBook Air'da bulunan 2 adet USB girişi ve USB girişlere takılan dongle'ların görüntü kirliliğinden yola çıkarak arayışım Bluetooth Klavye yönüne kaydı. Piyasadaki Bluetooth Klavye alternatiflerinin az olması araştırma konusunda bana kolaylık sağladı diyebilirim. Araştırmalarım sonucu en son alternatifleri 2 modele indirdim. MediaMarkt'ta yaptığım deneme sürüşleri sonrası Logitech K380 modeline karar verdim. Öncelikle kısaca neden diğer modelden vazgeçtiğime değinirsem öncelikle K480'i elinize aldığınızda Logitech kalitesini arıyorsunuz.Klavye gerçekten kalitesiz ve basit geliyor. Tasarlanmış yuvaya tablet koyduğunuzda devrilmemesi için klavyenin ağırlığı arttırılmış. Bu nedenle hem boyutu hem de ağırlığından dolayı her zaman yanınızda taşıyabileceğiniz bir parça olmaktan çıkıyor. Tableti, klavye ile kullanmayı sevenlere evde yada ofiste masaüstünde kullanmak için tasarlanmış diyebilirim. Logitech'in bu 2 klavyesinde de en güzel özelliklerden biri klavyeleri 3 ayrı Bluetooth cihaz ile eşleyebiliyorsunuz ve anında değişim yaparak seçtiğiniz cihazda kullanabiliyorsunuz. Bu seçim olayı K380'de üstteki farklı renklerde tuşlar ile K480'de ise yanda bulunan anahtar ile yapılıyor. Diğer bir güzel yanı ise Apple dostu olması ! Logitech sağolsun Apple'ı unutmamış ve Apple klavye kısayollarını kendi üzerine eklemiş. Kısaca Logitech K480'e değindiğimize göre gelelim asıl konumuza.

K380 modeline gelirsek uyumluluk olarak harici klavye destekleyen ve Bluetooth özelliği olan cihazlar ile kullanılabiliyor. ) Mac OS, Windows, Chrome OS, iOS, Android ve Apple TV destekli). Üzerinde bulunan 3 tuş ile 3 ayrı cihaz ile senkronize edilebiliyor. Cihazlar arası geçişler gerçekten çok hızlıPortatif ve hafif olması (pil dahil 423 g) istenilen yerde kullanılabilir bir yapıda olmasını sağlıyor. Ürünün pil ömrü 2 yıl olarak yazılmış. Bana MacBook klavyesinin verdiği keyfi verdiğini kesinlikle söyleyebilirim. Yuvarlak tuş yapısı alışık olmadığım bir tasarım olsada en ufak bir sorun yaşatmadı. İlk yazmaya başladığım andan itibaren sanki uzun süredir bu klavyeyi kullanıyorum hissi verdi. MacBook destekli olması, klavye kısayollarının belirtilmesi güzel. Logitech sitesinden indirilen program ile tuş atamaları ayarlanabiliyor.

Olumsuz taraflarına gelirsek tuş aydınlatmasının  ve Capslock vs. tuş ışık bildirimlerinin olmaması diyebilirim. Yuvarlak tuş tasarımı alışık olmadığımız bir durum. Özellikle kalın parmaklı olan kişilerin denemeden almamalarını tavsiye ederim. Tuşlar arası yakın ve yuvarlak yapıda olması zorlayabilir. 

Ürün ile ilgili soru ve görüşlerinizi yazının altında paylaşabilirsiniz.

Kaynak: http://dogukangurkan.com/urun-incelem...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın