Görüş Bildir
Haberler
Lockheed Martin, Küçük ve Etkili Teleskop Teknolojisi Üzerinde Çalışıyor

Lockheed Martin, Küçük ve Etkili Teleskop Teknolojisi Üzerinde Çalışıyor

İçeriğin Devamı Aşağıda

Teleskopları daha etkili yapmak için, bilim adamları daha geniş lensler yapmak zorundadırlar. Zor olan kısım sadece lensleri yapmak değil, aynı zamanda bu lensleri uzaya göndermek. Bu yüzden Lockheed Martin, şu anda daha hafif, ince ve geleneksel iki lensli teleskop tasarımlarına göre daha ucuz bir teknoloji geliştirmeye çalışıyor. Bu teknolojiye “Örümcek” anlamına gelen “SPIDER” ismi verilmiş ve alışılmış lensleri birçok küçük lens ile değiştirmeyi amaçlıyor.

Her biri tırnağınızdan küçük olan bu mini lensler entegre fotonik bir devreye sahip. Lockheed Martin çalışanı Alan Duncan nasıl çalıştıklarını şu şekilde açıklıyor : “Bir fotoğraf çekiyorlar, bunu işliyorlar ve kamera gibi nokta odaklı hareket ediyorlar.” Şirket SPIDER’ın teleskopları 10 ile 100 kat daha küçük hale getirebileceğini iddia ediyor. Bu oldukça muhtemel çünkü eski büyük televizyonlarımızdan, duvara asabilecek kadar ince hale gelen televizyonlarımız ile bu projenin arkasındaki fikir ile aynı.

ABD Savunma Bakanlığı tarafından finans edilen bu proje hala başlangıç aşamalarında ve muhtemelen 5-10 yıla kadar da hazır olmayacak. Ancak geliştirme süreci tamamlandığında, uzay şirketleri, ekipmanları taşımak çok kolay olacağı için, diğer gezegenleri gözlemleyebiliyor olacak. Aynı zamanda alışılmış silindir şeklinden çok farklı şekillerde ve büyüklüklerde teleskoplar da görebiliriz.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
2
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın