Görüş Bildir
Haberler
Lobna Allamii: 'Dokunulmazlığı Kalkan Herkese Dava Açacağım

Lobna Allamii: 'Dokunulmazlığı Kalkan Herkese Dava Açacağım

Onedio Medya
12.06.2015 - 11:38 Son Güncelleme: 12.06.2015 - 14:31
İçeriğin Devamı Aşağıda

30 Mayıs 2013’te, milletvekilleri ve insan hakları örgütü temsilcilerinin de bulunduğu Taksim Meydanı’ndaki kalabalığın içindeyken, bir polisin attığı gaz fişeği nedeniyle ağır yaralanan ve hayatı değişen Lobna Allamii 'Dokunulmazlığı kalkan herkese dava açacağım' açıklamasında bulundu.

Lobna Allamii’nin davası, Gezi’de polis şiddetine uğramış çoğu insan gibi henüz başlamadı. Soruşturma devam ederken süreç bilirkişi aşamasında kilitlendi. 

Berkin Elvan’ın da dosyasına bakan Savcı Mehmet Selim Kiraz’ın öldürülmesi soruşturma sürecini daha da uzadı ve dosya başladığı yerde sayıyor.  

AGOS gazetesinden Gözde Kazaz'a konuşan Lobna Allamii, 'Dokunulmazlığı kalkan herkese dava açacağım. Dava açmak benim için çok önemli bir şey değil, ama Erdoğan herkese dava açıyor ve bu davalar başlıyorsa, benim de bir sürü davam var. Sadece bana değil, Gezi’de ölenler ve vurulanlara, Soma’da ölenlere de hesap verecek.” dedi.

Seçim sonuçlarına ilişkin ise kendini hiçbir zaman politik olarak tanımlamadığını, ama geçtiğimiz seçimin herkes için çok önemli olduğunu söyleyen Allamii’: “İlk oyumu, 18 yaşında Ecevit’e verdim; sonra da pişman oldum. Ama bu seçimde ‘oy verin’ diye çağrı bile yaptım. Şimdi hepimizin umudu var. Berlin’de bugünlerde herkes halaya duruyor. Sonuçta bu ülkede, bu değişikliği yapabildik.' dedi.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0