Görüş Bildir
Haberler
Liselerde Yüz Yüze Sınavlar Ertelendi Mi? Liselerin Yüz Yüze Sınav Tarihi Belli Oldu...

Liselerde Yüz Yüze Sınavlar Ertelendi Mi? Liselerin Yüz Yüze Sınav Tarihi Belli Oldu...

Müge Kakşi
28.02.2021 - 18:42

Koronavirüs tedbirleri kapsamında ülkemizde okullar online eğitim olarak devam ediyordu. Online eğitime devam eden öğrenciler sınavlarını da online olarak yapıyorlardı. Vaka sayılarının düşmesiyle beraber 2. dönem yüz yüze eğitime geçme konusu gündeme geldi. Lise sınavları 1 Mart'ta yüz yüze yapılması gündemdeyken gelen son dakika haberine göre lise sınavlarının 8 Mart'a ertelendiği duyuruldu. Lise sınavları ne zaman yapılacak? Lise sınavları ertelendi mi ? Detayları haberimizde sizler için derledik...

İçeriğin Devamı Aşağıda

Sınavlar Ertelendi Mi?

Sınavlar Ertelendi Mi?

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından daha önce yapılan bilgilendirmeye göre, liselerde birinci dönem yapılamayan yüz yüze sınavların ikinci dönem yapılacağı açıklanmıştı.

Daha sonra bakanlık tarafından yapılan son bilgilendirmeye göre, 1 Mart Pazartesi günü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplanacak olan Kabine toplantısında alınacak karara göre bir açıklama olacağı belirtilmişti.

Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu tarafından yapılan çalışmalar sonucunda ‘yerinde karar’ uygulamasına geçildi. Yüz yüze eğitimin de bu kapsamda İl Hıfzıssıhha Kurullarının alacağı kararlara bağlı olarak ilerleyeceği belirtildi.

Lise Sınavları Ne Zaman Yapılacak?

Lise Sınavları Ne Zaman Yapılacak?

Edinilen bilgiye göre, liselerde birinci dönem gerçekleştirilemeyen yüz yüze sınavların 8 Mart'tan itibaren gerçekleştirilmeye başlanması planlanıyor.

‘Yerinde karar’ mekanizmasına bağlı olarak, İl Hıfzıssıhha Kurullarının aldığı kararlar neticesinde yüz yüze sınavlar da ertelenebilecek.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
5
2
1
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın