Görüş Bildir
Haberler
Lice ve Hani'de Sokağa Çıkma Yasağı Kaldırıldı

Lice ve Hani'de Sokağa Çıkma Yasağı Kaldırıldı

Diyarbakır'ın Lice ile Hani ilçelerindeki bazı mahallelerde dün başlatılan sokağa çıkma yasağı bugün saat 05.00'den itibaren kaldırıldı. Dicle İlçesi'nde ise PKK'ya operasyon nedeniyle 22 mahallede bugün saat 05.00'den ikinci bir duyuruya kadar sokağa çıkma yasağı ilan edildi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Diyarbakır Valiliği, Dicle İlçesi'nin dağlık ve ormanlık alanda, Dicle Kuzeyi, Kurşunlu, Kırkpınar, Kayaş mahalleleri ile Görüsedağı Tepe arasında kalan bölgede PKK'ya yönelik operasyon düzenleneceğini açıkladı.

Valilik açıklamasında şu ifadelere yer verildi:

“Operasyon icra edilen bölgelerde halkın can ve mal güvenliğini sağlamak maksadıyla, 5442 sayılı İl İdaresi Kanununun 11/C maddesi gereğince, belirtilen bölgelerde Dicle İlçesine bağlı olan; Çayüstü Mahallesi, Boğazköy Mahallesi, Kurşunlu Mahallesi, Hopan Bağı, Habura Mahallesi, Baltacı Mahallesi, Uluçeşine Mahallesi, Yukarıacar Mahallesi, Yeniköy Mahallesi, Bahçecik Mahallesi, Gelincik Mahallesi, Harluk Komu, Körmik Mahallesi, Saklı Mahallesi, Layayran Mahallesi, Küpetaşı Mahallesi, Vang Komları, Kayaş Mahallesi, Kırkpınar Mahallesi, Taşağil Mahallesi, Yokuşlu Mahallesi ve Boruluk Komu] sivil vatandaşların zarar görmemesi amacıyla 5 Kasım 2015 Perşembe günü saat 05.00'ten geçerli olmak üzere ikinci bir duyuruya kadar bu bölgelere giriş çıkışlar ile sokağa çıkma yasaklanmıştır. Söz konusu yasağa vatandaşlarımızın uyması kendi can ve mal güvenlikleri yönünden önem arz etmekte olup, yasağın bitim süresi ayrıca duyurulacaktır.”

Lice ve Hani'de yasak kalktı

Lice ve Hani'de yasak kalktı

Diyarbakır Valiliği dün saat 17.00'den itibaren sokağa çıkma yasağı ilan edilen Lice ve Hani ilçelerinin mahallelerinde yasak bugün saat 05.00'den itibaren kaldırıldığını açıkladı. PKK'ya operasyon düzenlendiği belirtilen açıklamada şöyle denildi:

'Lice İlçesi'nde dağlık ve ormanlık alanda faaliyet yürüten BTÖ mensuplarına yönelik Hani İlçesi Yukarı Turalı Mahallesi, Şabek Komu, Damlatepe Mahallesi ile Lice ilçesi Akçapınar Mahallesi, Şenlik Mahallesi, Tuzlaköy Mahahallesi ve Birlik Mahallesi arasında kalan bölgedeoperasyon icra edilmiştir. Operasyon icra edilen bölgelerde, halkın can ve mal güvenliğinin sağlanması ve sivil vatandaşların zarar görmemesi amacıyla, 5442 sayılı İl İdaresi Kanununun 11/C maddesi gereğince, 4 Kasım 2015 günü saat 17.00'den itibaren duyurulan yasaklama kararı, 5 Kasım 2015 Perşembe saat 05.00'den itibaren kaldırılmıştır. Vatandaşlarımıza kendi can ve mal güvenliklerinin sağlanması amacıyla uygulanan yasağa riayet etme konusunda gösterdikleri hassasiyet için teşekkür ederiz. Kamuoyuna saygı ile duyurulur.'

AA

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda