Görüş Bildir
Haberler
Lice'de Olaylar Çıktı! : 2 Ölü

Lice'de Olaylar Çıktı! : 2 Ölü

Fatih UZUN
07.06.2014 - 21:45 Son Güncelleme: 08.06.2014 - 10:28
onedio.com
İçeriğin Devamı Aşağıda

Lice'de Olaylar Çıktı: 2 Ölü

Diyarbakır'ın Lice ilçesinde kalekol yapıldığı gerekçesiyle eylem yapan gruba asker müdahale etti. Çıkan olaylarda ilk bilgilere göre, 2 kişi hayatını kaybetti, 2’si ağır 4 kişi de yaralandı yaralandı. Olaylar diğer illere de sıçradı

Diyarbakır’ın Lice ilçesinde karakol inşaatını protesto eden ve şehirlerarası karayolunu ulaşıma kapatan göstericilere askerin müdahalesi sırasında silahla vurulan en az 2 kişi hayatını kaybetti, 2’si ağır 4 kişi de yaralandı. Olayın duyulmasıyla birlikte Diyarbakır başta olmak üzere bölge illerinde gece boyunca eylemler yapıldı. İstanbul Okmeydanı’nda ise bir belediye otobüsü yakıldı.

Lice’de karakol ve baraj inşaatına karşı yaklaşık 15 gündür eylemde olan gruplara polis ve askeri birlikler bir süredir müdahale ederek ulaşıma kapatılan yolları açıyor, daha sonra göstericiler tekrar yol kapatma eylemi yapıyordu. İlçedeki gerginlik dün had safhaya vardı.

Silahlar kullanıldı

Lice’nin Abalı mevkiinde dün akşam saatlerinde askeri birlikler karayolunu ulaşıma kapatan gruplara müdahale etti. Göstericiler de molotof ve havai fişeklerle güvenlik güçlerine karşılık verdi. Göstericilerin silah da kullandığını iddia eden asker silah kullanınca en az 2 kişi hayatını kaybetti, çok sayıda kişi de kurşunla yaralandı.Lice Belediye Eşbaşkanı Harun Erkuş, boynundan vurulan Ramazan Baran isimli 24 yaşındaki genç ile 45 yaşındaki Hacı Baki adlı kişinin kaldırıldıkları Dicle Üniversitesi Hastanesi’nde hayatlarını kaybettiklerini söyledi. Erkuş, köylülerden alınan bilgiye göre iki kişinin daha olayda yaşamını yitirdiğini öne sürdü. HDP Diyarbakır milletvekili Nursel Aydoğan, kitleye ateş açılması sonucu ölenler arasında bir de kadının olduğunu, çok sayıda kişinin yaralandığını açıkladı.

Otobüs yakıldı

Lice’den gelen ölüm haberiyle birlikte Diyarbakır, Cizre ve Şırnak başta olmak üzere birçok il ve ilçede gösteriler yapıldı. Şırnak’ta yüzlerce kişi oturma eylemi yaptı. Polisin tazyikli su ve gazlı müdahalesi sonrası çatışma çıktı. Polis ekipleri sık sık anons yaparak, göstericilerin evlerine dönmelerini istedi. Cizre’nin Nusaybin Caddesi’nde toplanarak Sur Mahallesi’ne kadar yürüyen gruptan bazıları ise yolu trafiğe kapattı. Cizre’de de polis göstericilere biber gazıyla müdahale etti.

Olaylar İstanbul’a da sıçradı. Okmeydanı, Kadıköy ve Gazi Mahallesi’nde sokağa dökülen kalabalıklar polisle çatıştı. Okmeydanı’nda molotof isabet eden bir belediye otobüsü yandı.

milliyet

Kaynak: http://www.milliyet.com.tr/lice-de-ol...

1 Ölü 2 Yaralı

Bölgede karakol yapımı ve operasyonları gerekçe göstererek Diyarbakır-Bingöl karayolunu Lice İlçesi Fis Ovası Mevkii'nde 24 Mayıs günü hendekler kazarak kapatan PKK'lılara yönelik operasyonlar sürüyor. Lice'nin Abalı Mevkii'nde akşam saatlerinde bir grup gösterici önlem alan güvenlik güçlerine önce el yapımı patlayıcı ardından molotof kokteyli attı. Ardından grubun bulunduğu bölgeden güvenlik güçlerine uzun namlulu silahlarla ateş açıldı. Bunun üzerine, askerlerde karşılık verdi.

Çıkan çatışmada arada kaldığı belirtilen 1 bir kişi göğsünden vuruldu. İsmi henüz öğrenilemeyen yaralı, askerler tarafından Duru Jandarma Karakolu'na indirilen askeri helikopterle, Diyarbakır Dicle Üniversitesi Hastanesi'ne götürüldü. Burada tedaviye alınan yaralanın sağlık durumunun ciddiyetini koruduğu öğrenildi.

YARALI HASTANEDE ÖLDÜ

Lice'de çıkan olaylarda vurularak ağır yaralanan ve Dicle Üinversitesi Hastanesi'ne kaldırılan 24 yaşındaki Ramazan Baran, yapılan tüm müdahaleye rağmen kurtarılamadı. Lice'de yaşanan olaylarda 1 asker ile 1 kadının da yaralandığı ve hastanelerde tedavi altına alındığı belirtildi.

OLAY YERİNİ İNCELEYEN JANDARMAYA ATEŞ AÇILDI

Lice'de Ramazan Baran'ın hayatını kaybetmesinin ardından olay yerinde inceleme yapmaya giden jandarma olay yeri inceleme ekiplerine ateş açıldı. Askerin de karşılık vermesi üzerine kısa süreli yaşanan çatışmada ölen ya da yaralanan olmadı. Bu arada olaylarda silahlı yaralanan ve Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde tedavi altına alınan Abdullah Akalin'in ameliyata alındığı ve sağlık durumunun ciddi olduğu belirtildi.

DİYARBAKIR VALİLİĞİ: 1 ÖLÜ, 2 YARALI VAR

Diyarbakır Valiliği, Lice'de meydana gelen olaylar ilgili yaptığı yazılı açıklamada bir kişinin öldüğünü biri asker 2 kişinin de yaralandığını belirtti. Valilikten yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı: '07.06.2014 günü saat 18.00 sıralarında Diyarbakır - Bingöl karayolunun güvenliğini sağlayan güvenlik güçlerine yapılan silahlı saldırı sonucu, çıkan çatışmada 2 saldırgan yaralanmıştır. Askeri helikopter ile Dicle Üniversitesi Hastanesi'ne kaldırılan saldırganlardan 1'i yapılan tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetmiştir. Diğer saldırgan ve yaralanan 1 askerin tedavisi sürmektedir. Cumhuriyet Başsavcılığınca gerekli soruşturma başlatılmıştır. Ayrıca konu idari yönden de takip edilmektedir.'

Canan ALTINTAŞ/ DİYARBAKIR, (DHA)

Kaynak: http://www.dha.com.tr/licede-olaylar-...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
3
3
2
0
0
0
0