Görüş Bildir
Haberler
LG'nin Mobil Ödeme Sistemi "GPay" Yolda

LG'nin Mobil Ödeme Sistemi "GPay" Yolda

Onedio Medya
16.10.2015 - 15:45

LG, Apple Pay ve Samsung Pay gibi bir ödeme sistemine hazırlanıyor olabilir. Yeni marka başvurusu, Güney Kore'li şirketin mobil ödeme yöntemlerine olan ilgisini doğrular nitelikte.

İçeriğin Devamı Aşağıda

VentureBeat'in bildirdiğine göre ' GPay ' olarak adlandırılan yeni marka başvurusu telefonlar, bilgisayarlar ve giyilebilir cihazlar üzerinde kullanılabilir olacak. Yeni ürün veya hizmetle ilgili kesin ayrıntılar henüz ortaya çıkmasa da, LG'nin mobil cihazlarda ödeme yeteneğiyle rakipleri arasındaki açığı kapatmak için çalışmalar yaptığı söyleniyor.

Örneğin Apple kablosuz kart okuyucularla iletişim kurabilmek için NFC kullanan Apple Pay ödeme sistemini geçtiğimiz yıl ABD'de başlatmıştı. Google ise Android Pay adındaki kendi ödeme sistemini yaygınlaştırma sürecine girmiş durumda.

Bir başka teknoloji devi Samsung'un mobil ödeme sistemi Samsung Pay ise daha yaratıcı olabilmek adına NFC tabanlı ödemelere izin vermesinin yanında manyetik şeritli kart okuyucularla da çalışabiliyor. Bu da Samsung Pay'in çok daha geniş bir ödeme terminaline hitap edebileceğini gösteriyor.

Tüm bu bilgiler ışığında LG'nin de Samsung gibi kendi ödeme sistemini başlatarak pastadan büyük bir dilim elde edebilme niyetinde olduğu söylenebilir.

Chip

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
16
3
2
1
1
0
0