Görüş Bildir
Haberler
LG'nin Mobil Ödeme Sistemi GPay Gelecek Ay Tanıtılacak

LG'nin Mobil Ödeme Sistemi GPay Gelecek Ay Tanıtılacak

Batuhan
19.11.2015 - 15:30

LG’nin kendi mobil ödeme sistemi GPay’i önümüzdeki ay düzenleyeceği tanıtım etkinliğiyle birlikte duyuracağı belirtiliyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Apple, Google, Samsung gibi teknoloji camiasındaki dev şirketler, özellikle son birkaç yıllık süreçte kendilerine özel mobil ödeme sistemleri üzerinde çalışmalar gerçekleştiriyorlar. Apple Play, Android Pay, Samsung Pay derken geçtiğimiz dönemlerde Güney Koreli LG’nin de benzer şekilde bir çalışmasının olduğunu belirtmiştik.

Son olarak gelen haberler neticesinde LG, mobil ödeme sistemi LG GPay’e yoğunluğunu önemli bir oranda artırıyor. Şirketin, gelecek ay gerçekleştireceği bir basın toplantısıyla birlikte mobil ödeme sistemi LG GPay’i tanıtacağı belirtildi. Elbette şimdilik net bir tanıtım tarihi verilmiyor. Ancak, şu süreçte LG’nin GPay için birçok farklı banka ve ödeme sistemiyle alakalı olarak anlaşmalar gerçekleştirdiği gündeme geldi.

Apple, bildiğiniz gibi bu konuda American Express, Visa ve MasterCard ile anlaşma gerçekleştirmiş ve bu alanda kendini güçlü kılmıştı. Ancak benzer şekilde Google ve Samsung da aynı şirketlere destek sunuyor ve ayrıca LG’nin de yine bu ödeme sistemleriyle entegre olacağı üzerinde duruluyor. LG GPay’in manyetik şerit kar okuyucuları ve NFC destekleyeceği üzerinde duruluyor.

Microsoft’un da diğer üreticiler gibi kendi ödeme sistemi üzerinde çalıştığı biliniyor. Önümüzdeki süreçte Microsoft’un da bu yöndeki haberleriyle sıklıkla karşılaşacağız.

Teknolog

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
2
1
0
0
0
0
0