Görüş Bildir
Haberler
Letonya - Türkiye Maçı İçin Yazılmış En İyi 10 Köşe Yazısı

Letonya - Türkiye Maçı İçin Yazılmış En İyi 10 Köşe Yazısı

Fatih
14.10.2014 - 05:29 Son Güncelleme: 14.10.2014 - 09:33

2018... Hemen... - Uğur Meleke

Letonya’nın bu kuşağı, yetenekleri çok kısıtlı bir takım. Tek üst düzey futbolcuları, Hamburg’un yedek santrforu Rudnevs de İzlanda maçında gördüğü kırmızı karttan dolayı cezalıydı bize karşı. Genç teknik adam Pahars, İzlanda’yı yenmek için üçlü savunma ile hücumcu bir takım çıkarmıştı; bize karşı dörtlüye döndüler. Amaçları Gökhan-Caner’i kenarlarda sertlikle yıldırmaktı, santrforları Sabala-Visnakovs dahil istekli bir savunma yapmaktı, biraz da şansları yaver giderse Riga’dan 0-0’la çıkmaktı muhtemelen.

Devamı...

İçeriğin Devamı Aşağıda

Letonya küme düşerdi - Rıdvan Dilmen

Milli takımdaki problem her maçta iyiden kötüye doğru gitmesi. Letonya, Süper Lig'de oynasa sezonun ilk yarısında küme düşer. Böyle bir takımı yenememiş olmak canımı acıtıyor. Maçı izlerken gardım düştü, resmen başım ağrıdı. Letonya gördüğüm en kötü takımlardan bir tanesi... Çok sayıda milli takım da izledim; San Marino, Faroe Adaları falan... Biz başarısızız. Canımı acıtan şöyle bir takımı yenemiyor olmamız.

Devamı...

Yeni Format, Eski Hacamat! - Ali Ece

Malum, Letonya’nın futbol tarihindeki tek başarısı Euro 2004 play-off’unda bizi elemiş olması. Letonya tarihinde en çok Litvanya’yı yendi ama 2014 Dünya Kupası eleme grubunda Litvanya’nın da gerisinde kalıp sadece Liechtenstein’ın üstünde bitirdi. Dün, en iyi oyuncuları Rudnevs de kart cezasından dolayı yoktu. 8 yıl İngiltere’de oynayan Gorkss da şu anda hiçbir kulübe transfer edilmeyecek seviyede gerilemiş durumda.

Devamı...

Hollanda yenilince biz de... - Mehmet Demirkol

Öne geçtikten sadece 2 dakika sonra Arda sarı kart gördü. Saçma sapan, top yekun bir rakibin üstüne yürüme ve itirazdan. Bilal'in gerçekten yıldırıcı füzesinden sonra rakibin ayağa kalkma olasılığı yokken...

Halbuki çok efor harcamıştık. 60'dan sonrasını çıkartamadığımız sadece bizler değil, bizzat Terim ve oyuncuları tarafından 2 gün önce itiraf edilmişken... Soğukkanlı bir kontrol oyununa geçmek varken yorgunluğumuza kavga eklemeyi de başardık.

Devamı...

Anlaşıldı, elenmişiz! - Atilla Gökçe

Grup maçlarındaki sonuçlar, gerçeği ap-açık ortaya koyuyor. Rakiplerimiz İzlanda ve Çek Cumhuriyeti ileri hamlelerle iddialarını ve hedeflerini büyütürken, bizim çocuklar geriye kayıp düşmüş! Letonya gibi savunmasında yığılıp topu uzun vuruşlarla savuşturma dışında hiçbir temel felsefesi olmayan, fizik gücüne dayanıp itip kakarak oynamaya gayret eden bir takıma bile takılıyoruz.

Devamı...

Sanal kahraman - Altan Tanrıkulu

Artık hepimiz biliyoruz ki Euro 2016 finallerine gitme şansımız çok çok az.. Hollanda’nın üç maçta iki yenilgi almasını şaşıralım yoksa Çek Cumhuriyeti, İzlanda ikilisinin üçte üç yaparak büyük avantaj yakalamasına mı? İlk maçta kaybetmenin şokunu atlatamadan, bir yenilgi bir beraberlik daha aldık.. Hem de üstün oynadığımız iki maçta yediğimiz saçma sapan gollerle.. Letonya karşısında gördük.. Ne kadar iyi oynarsanız oynayın topu kale sahası içinde indirip, kaleye vurmayı bilen adamın değeri bir başka..

Devamı...

İçeriğin Devamı Aşağıda

Kayıp değil bu bir çöküş! - Ahmet Çakır

Kazanmayı çok kolay görüp de 90 yıldan bu yana yenemediğimiz bir rakipti Letonya. Şu andaki halleri olsa olsa PTT 1. Lig’de orta sıralara oynayacak düzeyde ama biz de kötü bir dönem geçirmiyoruz, tam çöküş içindeyiz. Terim maç öncesinde ‘golü takım yer’ dedi ama pek de öyle düşünmediğini yaptığı dramatik değişiklikle göstermiş oldu. İzlanda ve Çek Cumhuriyeti maçlarındaki kötü oyunumuzun yanında kaleci talihsizliğimiz de söylemlerle geçiştirilebilecek bir sorun değildi.

Devamı...

Dişler sıkılmış! - Mustafa Sapmaz

Letonya’yı en son 90 yıl önce yenmişiz. Biz, on bir yıl önce bizi tesadüfen mi elediler onu tartışıyoruz! 1924 yılında üç gol atan Zeki Rıza Sporel o gün, gelecek doksan yılda kazanamayacağımızı asla tahmin edemezdi. Kendine acımakla kendini dev aynasında görmenin bir türlü ortasını bulamıyoruz.

Devamı...

Havlu attık - Ömer Üründül

Milli Takımımız doğal olarak içinde bulunduğumuz şartlar gereği maça tempolu ve hırslı başladı. İlk 20 dakikadaki yoğun baskıda rakip de geride büyük yerleşme hataları yapınca ikisi Umut'la yüzde 100'lük olmak üzere 5 pozisyon bulduk ancak değerlendiremedik. Devre ortasından sonra Letonya'nın direnci arttı. Ayrıca savunma kurgularında da daha iyi yerleşmeye başladılar. Bu yüzden ilk baştaki ofansif zenginliğimiz kaybolduğu gibi rakip de bölüm bölüm geride bıraktığımız genişlikte çabuk ataklara başladı.

Devamı...

Fatih ve kedicikleri - Ahmet Çakar

Başta Fatih Terim ve oyuncular için yazıklar olsun başlığı az bile. Aslında başka şeyler söylemek istiyorum ama terbiyem elverse de hukuk elvermiyor. Bırakın Süper Ligi, bırakın PTT 1. Ligi, İkinci Lig B kategorisinde bile küme düşmemeye oynayacak bir takıma karşı rezil rüsva olduk.

Devamı...

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0