Görüş Bildir
article/comments
article/share
Haberler
Leonardo da Vinci'nin Hayatınıza Uyarlayabileceğiniz 7 Temel Prensibi

Leonardo da Vinci'nin Hayatınıza Uyarlayabileceğiniz 7 Temel Prensibi

luna
01.09.2021 - 07:30

67 yıllık hayatına sanatı, mimariyi, mühendisliği, anatomiyi ve daha birçok alanı sığdıran İtalyan filozofun yaşamının büyük çoğunluğunda uyguladığı bu yedi prensibi duymuş muydunuz?

İçeriğin Devamı Aşağıda chevron-right-grey
Reklam

1. Curiosita (Merak)

1. Curiosita (Merak)

Kimin ne diyeceğinden etkilenmeden, çekinmeden, utanmadan neyi merak ediyorsanız araştırıp, öğrenmenin ruhun işleyişi olduğundan dolayı devamlı sorular sorup merakınızı harlamaktan çekinmeyin. 

Sonuçta işleyen demir ışıldar.

2. Dimastrazione (İspat)

2. Dimastrazione (İspat)

Şüphe elimizdeki en büyük silahlardandır. Bir bilgiyi elde etme yolumuz ne kadar dayanaklı olursa olsun, doğru kabul edilmiş her bilgiden şüphe duymalısınız. Araştırmalı, okumalı, hatalardan ders almalı, test etmeli ve doğruluğunu veya yanlışlığını bu şekilde ispat edip karar vermeliyiz.

3. Sensazione (Hissetme)

3. Sensazione (Hissetme)

Hayatta bir cismi, nesneyi ya da varlığı algılamak için tatma, dokunma, görme, duyma, dokunma gibi birçok farklı yol var. Bu gibi duyularımız sayesinde hayatta birçok şey öğrendiğimiz, test ettiğimiz, hissettiğimiz için müzik, resim gibi alanların yanında bu duyuları geliştirmek adına birçok farklı tatlar da keşfetmeliyiz.

4. Sfumato (Pus)

4. Sfumato (Pus)

Rönesans döneminde kanonik bir boyama çeşidi olan Sfumato, duman sözcüğünden türetilmiş olup temelde insan gözünün odağı dışında, duman gibi çizgileri veya sınırları olmayan anlamına gelmektedir. 

Gelişen dünya şartlarında bir düzene benzeyen bu teknik gibi bizler de belirsizlikler, paradokslar için duman gibi olabiliriz.

5. Arte/Scienza (Bilim & Sanat)

5. Arte/Scienza (Bilim & Sanat)

Bilim ve sanat beynimizin iki lobunu temsil ediyor. Yaşamımız boyunca birçok şey deneyimleyip öğreniyoruz ve sürekli bir hareket halinde olan beyin bu kazanımlara göre şekillenmeye devam ediyor. 

Bu nedenle öğreneceğimiz fikirlere, bilgilere bu beyin loblarımızı temsil eden bilim ve sanat çerçevesinde inceleyip değerlendirmeliyiz.

İçeriğin Devamı Aşağıda chevron-right-grey
Reklam

6. Corporalita (Vücudi Olma)

6. Corporalita (Vücudi Olma)

İki ellilik; iki eli de birinin dominantlığı olmadan kullanmak anlamına gelmektedir. Da Vinci iki elini de kullanabiliyordu ve bu yeteneğin ise stresten uzak, dengeli bir düzende beslenerek ve uyuyarak ulaşılacak olan sağlıklı, dengeli bir bedende yattığını düşünmekteydi.

7. Connessione (İlişkilendirme)

7. Connessione (İlişkilendirme)

Hiçbir zaman gökten aniden para yağmadığı veya istediğiniz şeyin damdan düşer gibi ayaklarımıza gelmediği gibi, olaylar da genelde bu şekilde nedensizce gerçekleşmez. 

Hayatta da olayları, sebep- sonuç ilişkilerini yukarıdaki prensipler çerçevesinde de incelemeli ve değerlendirmeliyiz.

Bu içerikler de hoşunuza gidebilir👇

Keşfet ile ziyaret ettiğin tüm kategorileri tek akışta gör!

category/test-white Test
category/gundem-white Gündem
category/magazin-white Magazin
category/video-white Video
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda chevron-right-grey
Reklam
category/eglence BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
26
8
4
3
1
1
0
Yorumlar Aşağıda chevron-right-grey
Reklam
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın

4. resmi gördükten sonra bir düşündüm. Ya leonardo da vinci , trans bir bireydiyse ? Hani belki kendinin kadın versiyonunu çizmiştir.

Lily

O varolan bir kadındı zaten.. Normal bir birey ancak frijitti.

Lily

Onun felsefesinde yatan herşeyi düşünüp benimsiyorum.. Geçmişe ışınlanıp tanışmak istediğim nadir insanlardan