Görüş Bildir
Haberler
Leb Demeden Çorum ve Tarihini Anlayanların Görür Görmez Kime Ait Olduğunu Çözeceği 13 Obje

etiket Leb Demeden Çorum ve Tarihini Anlayanların Görür Görmez Kime Ait Olduğunu Çözeceği 13 Obje

Bir şey anlatmaya çalışırken 'Hani şey vardı ya şey' dediğimiz o kadar çok şey var ki... Kimisinin adını hatırlamıyoruz, kimisininkini bilmiyoruz. Fakat çareler tükenmez, anlatmanın binbir yolu var. Özellikle kullanan kişiyle özdeşleşmiş nesneleri anlatırken hepimizin aklına aynı görüntü geliyor. Bakalım sizin de öyle olacak mı?

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Babaanne ojesi

1. Babaanne ojesi

'Her babaanne oje mi kullanıyo admin?' dediğinizi duyar gibiyim. Rica ediyorum sakin olun, açıklayabilirim... Bazı babaanneler kullanıyor evet. Mutlaka sedefli, pembe gibi ama değil gibi. Bi parfümeriye gidip 'Bana babaanne ojesi lazım' derseniz size çıkartıp böyle bir şey vereceğinden emin olabilirsiniz.

2. Görümce topuzu

2. Görümce topuzu

Bu artık bir tahminden öte bir tarif olma yolunda hızla ilerleyen bir örnek. Kinayeler ötesi bir saç modeli. Gelinden rol çalan tüm görümcelerin emeği çok geçti bu işte. Onlara buradan kocaman bir teşekkür edelim...

3. Yaşlı telefonu

3. Yaşlı telefonu

Yaşlılarımız aslında kullanımı kolay olduğu için bu telefonlarda kaldılar. Bir de büyük yazı okuma durumu var tabii, o da bir etken. Birinin elinde bu eski model telefonları görünce 'yaşlı telefonu' diyoruz ama biliyor musunuz ki o telefonlar, bizim şu an kullandıklarımızdan bile daha sağlam?

4. Muavin gömleği

4. Muavin gömleği

Bu gömlek renginin artık boya kartelalarına girmesi lazım. Açık mavi olan bu rengin karşılığı, muavin gömleğinden başka renkte yok. Eğer istop falan oynarsanız aklınıza gelsin, 'muavin gömleği mavisi' rengini söyleyin.

5. Tiki kız botu

5. Tiki kız botu

Kızlar evet bu botlar sizi çok sıcak tutuyor, haklısınız. Yalnız bu modanın da öncüleri tiki kızlar, onların hakkını kimseye yedirmeyiz. Tiki kız botu denilince akla Moon Boot gelir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Baba terliği

6. Baba terliği

Baba terliklerinin en önemli özelliği, GPRS özelliği sayesinde babanın gittiği her yerde bulunmasıdır. Baba nerde durduysa bu terlik de durur. Babanın ayağına yapışır bu terlikler, bazıları neredeyse ayağında bu terlik varken televizyon karşısında uyuyakalır.

7. Şirket arabası

7. Şirket arabası

Kesinlike beyaz olmak zorunda biliyorsunuz. Neden bilmiyorum, galiba satması daha kolay diye. Genellikle Linea ve Fluence model arabalar bu kategoride yer alıyor. Şirket arabası denilince aklına başka araç gelen var mı?

8. Araştırma görevlisi botu

8. Araştırma görevlisi botu

Bunun geyiği daha önce çok çevrildi ama bu listeye de almazsak olmazdı doğrusu. Araştırma görevlisi olunca otomatikman dağcılık yapıldığını neredeyse hepimiz biliyoruz. Tabii ki öyle bir şey yok ama nerdeyse var gibi.

9. Beyaz yakalı gözlüğü

9. Beyaz yakalı gözlüğü

Kesinlikle kemik çerçeve dediğimiz malzemeden mamul gözlük çeşiti. Kenarlarının renkli olması, yapılan işe göre değişiyor. Mesela ajans çalışanıysa kırmızı, mor renkli olabilir. İK müdürüyse daha sönük ama pahalı gözlükler tercih edilir.

10. Pavyoncu yüzüğü

10. Pavyoncu yüzüğü

Serçe parmağa takılanı daha makbul tabii. O değilse yüzük parmağına takılan deve gibi taşlı (mümkünse kırmızı) yüzükler, pavyon müdavimi beyler tarafından tercih ediliyor diye biliyoruz. Yanlış mıyız?

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Nargileci pantolonu

11. Nargileci pantolonu

Bunu bize zorla öğrettiler resmen. Vücudu saran, paçaları çekmiş gibi duran ve kesinlikle çorapsız giyilen bu pantolonlar artık nargileci pantolonu. Bu giysinin adı geçince kafanızda herhangi bir görüntü belirmiyorsa yeterince nargilesever bireye denk gelmemiş olabilirsiniz.

12. Emekli baba tişörtü

12. Emekli baba tişörtü

Her yerinden buram buram baba kokusu fışkıran bu tişört, enine çizgileri ve ateş etmeyen renkleri sebebiyle de emekliliğe selam çakıyor adeta. Ülkemizde 10 emekli babanın 8'i bu tişörtleri tercih ediyor.

13. Muhasebeci ve mali müşavir çantası

Portföy çantası dediğimiz bu çanta modeli genellikle erkekler tarafından kullanılıyor. Erkeklerden de muhasebeci, mali müşavir gibi meslek sahipleri tercih ediyor. Her için içinden tahsilat makbuzu, tediye ve yıllık bilanço çıkacakmış gibi bir görüntüsü var bu çantaların. Genellikle de en önünde otobüs kartı gibi şeyler oluyor.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1578
1212
238
144
94
91
52
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Can Kocabey

Babanne ojesi mi ? Sizin babanneler Milano'da mı geziyor amk bizimki köyde odun topluyor :/

M

çorapsız giyilen dar pantolon imajı kesinlikle çok kötü

Pelin Ercan

#11 iyi ki şu akım bitti

Aktivistci

nargileci pantolon akımıda bitse keşke