Lamborghini İlk Kez Bir SUV Modeli Üretecek

Lüks otomobil üreticisi Lamborghini, SUV modeli üreteceğini resmen duyurdu. Modelleri arasına bir yenisini daha ekleyecek olan İtalyan üretici, böylece şirket tarihinde bir ilki gerçekleştirmiş olacak.
Lamborghini bundan üç yıl önce Pekin Otomobil Fuarı’nda bir SUV konsepti tanıtmış ve o günden beri bu konudaki sessizliğini korumuştu. Yukarıdaki görselde de görebileceğiniz Urus isimli konsept SUV modelinden herkes ümidini kesmişken şirketten resmi açıklama geldi.
Lamborghini doğrudan “Urus” ismini kullanmasa da bir “SUV” üreteceğini resmen doğruladı. Dolayısıyla 2012 yılında tanıtılan konseptten daha farklı bir otomobille karşılaşabiliriz. Açıklamalara göre Lamborghini’nin ilk SUV modeli 2018’de yollarda olacak. İtalya’daki Sant’Agata fabrikalarında üretecekleri otomobilden yılda 3 bin adet satmayı planlıyor.
Yorum Yazın
Suv olarak ilk değil 1986-1993 yılları arasında LM002 modeli üretilmişti 1991 Cenevre fuarında sunulan Lamborghini LM001 prototipi üzerine üretilmiştir.
Asplaht 8: Airborne oynayanlar bilir bu SUV'u dokunduğunu indiriyor :D
50 bine bir Dacia Duster 4x4 al vur dağa bayıra ön arka tamponu bile dağıtsan tamponlar plsatik aksam olduğu için kafan rahat olur aga :)