Görüş Bildir
Haberler
KYK Kredi ve Burs Başvuruları Başladı Mı? e Devlet KYK Başvuruları Nasıl Yapılır?

KYK Kredi ve Burs Başvuruları Başladı Mı? e Devlet KYK Başvuruları Nasıl Yapılır?

Üniversite öğrencilerinin gündeminde KYK burs ve kredi başvuruları bulunuyor. Bu sene ilk kez üniversiteyi kazanan veya ara dönem öğrencileri e devlet üzerinden KYK burs veya kredi başvurusunda bulunabilecek. Türkiye’de yaşanan ekonomik krizden en çok etkilenen kesimlerin başında gelen öğrenciler, KYK burs ve kredi başvurularını kaçırmak istemiyor. Peki, KYK burs başvuruları ne zaman yapılacak? e Devlet KYK burs ve kredi başvuruları nasıl yapılacak? KYK bursu aylık ne kadar? İşte internetin gündeminde KYK burs ve kredi başvurularıyla ilgili tüm merak edilenler…

İçeriğin Devamı Aşağıda

KYK yurt başvuruları, 12 Eylül itibariyle tamamlanmış ve 17 Eylül’de de açıklanmıştı. Öğrenciler, KYK yurt başvurularından sonra KYK burs başvurularını beklemeye başladı. ÖSYM, son üniversite tercih olan 2. ek tercih sonuçlarını geçtiğimiz günlerde açıklamıştı. Şimdi tüm gözler KYK burs ve kredi başvurularında...

KYK Burs ve Kredi Başvuruları Başladı mı?

KYK Burs ve Kredi Başvuruları Başladı mı?

KYK burs başvuruları henüz başlamadı. Geçtiğimiz yıllar baz alındığında, KYK burs başvuruları kasım ayının başında yapılması bekleniyor. KYK burs başvuruları ile ilgili duyuru Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın internet sitesindeki 'duyurular' sayfası üzerinden yayınlanacak.

KYK Burs ve Kredi Başvuruları Nasıl Yapılacak?

KYK Burs ve Kredi Başvuruları Nasıl Yapılacak?

KYK burs başvuruları, yurt başvurularında olduğu gibi e devlet üzerinden yapılacak. Başvuran adaylar, başvuru süreci tamamlanana kadar başvurularını güncelleyebilecek.

E DEVLET KYK BURS BAŞVURU EKRANI

KYK Burs ve Kredi Aylık Ücreti Ne Kadar?

KYK Burs ve Kredi Aylık Ücreti Ne Kadar?

Cumhurbaşkanı Erdoğan geçtiğimiz günlerde yaptığı konuşmasında 'Üniversite öğrencilerimize bir müjde vermek istiyorum. 2021 yılında öğrencilerime vereceğimiz burs ve kredi miktarını belirledik. Lisansta 550'den 650 liraya çıkarmış bulunuyoruz. Aynı şekilde 1100 lira olan yüksek lisansı da 1300 liraya çıkarıyoruz. Doktorada ise 1650 lira olan ödemeyi 1950 liraya çıkarmış oluyoruz. Ocak ayında öğrencilerin hesaplarına burs ve kredi olarak bu miktarlar yatırılacaktır.' demişti.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın