Görüş Bildir
Haberler
KYK Burs Başvuruları: KYK Burs ve Kredi Başvuruları Başladı Mı? E-Devlet KYK Başvurusu Nasıl Yapılır?

KYK Burs Başvuruları: KYK Burs ve Kredi Başvuruları Başladı Mı? E-Devlet KYK Başvurusu Nasıl Yapılır?

KYK yurt başvurularının tamamlanması ve sonuçların açıklanmasının ardından şimdi gözler KYK burs ve kredi başvurularında. Türkiye’de artan hayat pahalılığından en çok etkilenen kesim olan öğrenciler, barınma ve geçinme problemiyle uğraşıyor. KYK bursları, bu kapsamda az da olsa öğrencilere yardımda bulunuyor. Üniversite öğrencilerinin büyük merakla beklediği KYK burs başvuruları başladı mı? e devlet KYK kredi ve burs başvurusu nasıl yapılacak? İşte tüm detaylar…

İçeriğin Devamı Aşağıda

Üniversite ek yerleştirmeleri bir yandan devam ederken, öğrencilerin diğer gündem maddesi ise KYK bursları. Yaklaşık iki yıl aradan sonra yüz yüze eğitimin başlayacağı üniversitelerde, öğrenciler geçinmelerine yardımcı olmak için KYK burs ve kredilerine büyük ilgi gösteriyor.

KYK BURS BAŞVURULARI BAŞLADI MI?

KYK burs başvuruları henüz başlamadı. Geçtiğimiz yıllar baz alındığında, KYK burs başvuruları ekim ayında yapılması bekleniyor. KYK burs başvuruları ile ilgili duyuru Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın internet sitesindeki 'duyurular' sayfası üzerinden yayınlanacak.

KYK Burs ve Kredi Başvurusu Nasıl Yapılacak?

KYK Burs ve Kredi Başvurusu Nasıl Yapılacak?

KYK burs ve kredi başvuruları, yurt başvurularında olduğu gibi e devlet üzerinden yapılacak. Öğrenciler, e devlet şifresi ile giriş yaptıktan sonra istenilen bilgileri girecek başvurularını tamamlamış olacak.

KYK Burs ve Kredi Aylık Ödemesi Ne Kadar?

KYK Burs ve Kredi Aylık Ödemesi Ne Kadar?

Cumhurbaşkanı Erdoğan geçtiğimiz günlerde yaptığı konuşmasında 'Üniversite öğrencilerimize bir müjde vermek istiyorum. 2021 yılında öğrencilerime vereceğimiz burs ve kredi miktarını belirledik. Lisansta 550'den 650 liraya çıkarmış bulunuyoruz. Aynı şekilde 1100 lira olan yüksek lisansı da 1300 liraya çıkarıyoruz. Doktorada ise 1650 lira olan ödemeyi 1950 liraya çıkarmış oluyoruz. Ocak ayında öğrencilerin hesaplarına burs ve kredi olarak bu miktarlar yatırılacaktır.' demişti.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın