Görüş Bildir
Haberler
Kürtçe Konuştuğu İçin 10 Saniyede Linç Edilmiş

Kürtçe Konuştuğu İçin 10 Saniyede Linç Edilmiş

adem kara
13.11.2014 - 15:28
İçeriğin Devamı Aşağıda

Antalya’nın Kaş ilçesinde 3 Eylül gecesi Kürtçe konuştuğu için linç edilerek öldürülen 20 yaşındaki Mahir Çetin’in dövülme anına ait güvenlik kamera kayıtları ortaya çıktı. Kayıtlara göre Çetin, yaklaşık 15 kişinin 10 saniye süren tekme ve yumruklu saldırısı sonrası yaşamını yitirdi.

3 Eylül’de Mahir Çetin ve kuzeni Vedat Çetin, kendi aralarında Kürtçe konuştukları için ırkçı bir grubun saldırısına uğramış, Mahir Çetin aldığı darbeler sonucu beyin kanaması geçirerek yaşamını yitirmişti. Saldırıdan yaralı kurtulan Vedat Çetin ise, grubun kendilerine “Pis Kürtler” şeklinde hakaret ederek saldırdığını ileri sürmüştü.

O anlar bir iş yerine ait güvenlik kamerasıyla anbean görüntülendi.

Görüntülere göre bar çıkışı karşılaştıkları grupla tartışmaya başlayan Mahir Çetin’i, kuzeni Vedat ısrarla uzaklaştırmaya çalışırken görülüyor. Fakat karşı gruptan bir kişinin koşarak attığı bir yumruk sonrasında yaklaşık 15 kişinin tekmeli ve yumruklu saldırısına uğrayan Çetin, aldığı darbelerin etkisiyle yere düşüyor. Yerde de tekmelerin hedefi olan Çetin’e yönelik saldırı 10 saniye sürüyor. Sonrasında kuzenini korumaya çalışan Vedat Çetin de grubun saldırısına uğruyor.

SADECE BİR KİŞİ TUTUKLANMIŞTI

Öte yandan saldırıyla ilgili başlatılan soruşturmada 15 kişiden sadece 7 kişi gözaltına alınmış. İfadelerin ardından sadece Üniversite Öğrencisi Mehmet Ali Çakmak çıkarıldığı mahkemece tutuklanmıştı. Çetin’in ölümüne ilişkin savcılık soruşturması hâlâ devam ediyor. Son çıkan kamera görüntülerinin soruşturmanın seyrini değiştirip değiştirmeyeceği ise merak ediliyor. 

Antalya/DHA

Kaynak: http://www.evrensel.net/haber/97380/k...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
7
4
2
2
2
0
0