Görüş Bildir
Haberler
Kurak Günler Filminin Konusu Nedir, Oyuncuları Kimler? Kurak Günler Filminin Kazandığı Ödüller

Kurak Günler Filminin Konusu Nedir, Oyuncuları Kimler? Kurak Günler Filminin Kazandığı Ödüller

Elif
19.05.2023 - 18:35

Afişiyle büyük ses getiren ve senaryosuyla büyük beğeni toplayan Kurak Günler filmi,  59. Antalya Altın Portakal Film Festivali‘nde dokuz ödül kazandı! Emin Alper imzalı filmin konusu kadar oyuncu kadrosu da dikkat çekti. Ay Yapım imzalı İddialı yapımın başrollerinde rol alan Selahattin Paşalı, Ekin Koç ve Selin Yeninci gibi sevilen oyuncular isimler sinema severlerden tam not aldı. 2022 yılında vizyona giren Kurak Günler filmi Türk sinemasının unutulmaz yapımları arasında yerini aldı. Peki, Kurak Günler filminin konusu nedir? Kurak Günler filminin oyuncuları kimlerdir? 

İşte, Kurak Günler filmi hakkında merak edilenler...

İçeriğin Devamı Aşağıda

Kurak Günler Filminin Konusu Nedir?

Kurak Günler Filminin Konusu Nedir?

Savcılığa yeni başlayan Emre'nin tayini Yanıklar kasabasına çıkar. İşine sık sıkıya bağlı bir savcı olan Emre, kasabada yaşayanlar ve belediye başkanı Selim Bey tarafından büyük bir ilgiyle karşılanır.

Her ne kadar saygı duyulan bir insan olsa da çeşitli sorunlar yaşamaya başlar. Kasabada yer altı sularının kullanılması farklı kuruluşlar tarafından engellenmeye çalışıldı. Belediye başkanı ise yer altı sularını kasabaya bağlayacak projesini hayata geçirmek konusunda son derece iddialıydı. Selim, bu projeyi hayata geçirmeye çalışırken gazete sahibi Murat'ın da bulunduğu siyasetten pek çok kişiyi karşısında bulur. Gazete sahibi Murat, belediye başkanına karşı Emre'yi kendine tarafına çekmeye çalışır. Her ne kadar Emre kışkırtılmaya çalışılsa da yakın zamanda yapılacak belediye seçimlerine tarafız olmaya çalışacaktır.

Kurak Günler Filminin Oyuncuları Kimlerdir?

Kurak Günler Filminin Oyuncuları Kimlerdir?
  • Selahattin Paşalı - Emre

  • Ekin Koç - Murat

  • Selin Yeninci - Zeynep

  • Erol Babaoğlu - Şahin

  • Erdem Şenocak - Kemal

  • Eylül Ersöz - Pekmez

  • Kazım Sinan Demirer

  • Hatice Aslan

  • Ali Seçkiner Alıcı

  • Onur Gürçay

  • Nizam Namidar

Kurak Günler Filmiyle İlgili Merak Edilenler?

Kurak Günler Filmiyle İlgili Merak Edilenler?

9 Aralık 2022 tarihinde vizyona giren Kurak Günler filmi, hem izleyenlerden hem de eleştirmenlerden tam not aldı. 75. Cannes Film Festivali'nde yer alan tek yerli yapım olan bu filmin yönetmenliğini de senaristliğini de Emin Alper üstlendi.

Dram ve gerilim türündeki Kurak Günler filmi, sadece 75. Cannes Film Festivali'nde değil Altın Portakal Film Festivali'nde birçok ödüle layık görüldü. Politik unsurları da içeren film, 19 Mayıs tarihinde en popüler dijital medya platformlarından biri olan Netflix'te yayınlanmaya başladı.

Kurak Günler Filmi IMDB Puanı Kaç?

Kurak Günler Filmi IMDB Puanı Kaç?

9 Aralık 2022 tarihinde vizyona giren Kurak Günler filmi 59. Antalya Altın Portakal Film Festivali‘nde en iyi yönetmen ödülü aldı. Dokuz ödüllü Kurak Günler filmi, IMDB'den ise 8 puan aldı!

İlginizi çekebilir;

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
5
2
2
1
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın