Görüş Bildir
Haberler
Kubilay Aktaş Yazio: Korku Nasıl Aşılır? Arzu Nedir?

etiket Kubilay Aktaş Yazio: Korku Nasıl Aşılır? Arzu Nedir?

Kubilay Aktaş
16.06.2022 - 14:07

Korku yok edilemez eğitilemez sadece aşılır. İlim anlayış iledir der Hz Muhammed (as).

İçeriğin Devamı Aşağıda

Korku fenomenini anlarsan korkularının üstüne çıkarsın.

Bir şeyin doğasını anlamakla onu aşarsın.

Bizler korkarız ve onu bastırırız derinlere iteriz ve işler daha da karmaşık hale gelir.

Korku aslında bir enerjidir ve hiçbir enerjiyi yok edemezsin sadece formunu değiştirebilirsin. Korku anında yüksek bir enerjiye sahip olursun. Bu anlarda korkuna değil onun doğurduğu enerjiye odaklan. O zaman korku seni yönetemez sana sahip olmaz. Aksi takdirde senden öyle faydalanır ki senden beslenmeye başlar tuzağına düşersin.

Korku ve öfke aynı enerji fenomeninin iki kutbudur. Öfke dışa yönelik korku, korku ise içe yönelik öfkedir. Biri içe diğeri dışa yönelik bir enerjidir. Biri pozitif diğeri ise negatiftir ikisi arasında ise farkındalık vardır. 

O zaman ne yapmalı?

Korkuyu anlamalısın, korku fenomeni nedir nereden gelir mesajı nedir nasıl açığa çıkar? Bir bilim insanı gibi bunu incelemelisin yazmalı not etmelisin. Sakın onun olmaması gerektiğine dair bir inanç taşıma. O zaman korkmamalıyım dersin karşı kutba geçersin korkunu bastırırsın daha derinlere iter ve korkuya bakamazsın yüzleşemezsin, onu düşmanın olarak görürsün. Düşman kabul ettiğin kişinin gözlerine bakamaz ve onu yok sayar ıskalar ihmal eder ondan kaçmaya korunmaya çalışırsın. Bu büyük bir karmaşadır. Onunla karşılaşmamak için ne yaparsan yap bir gün yeniden karşına çıkacak. Görmezden gelmek bastırmak kaçınılmaz acı sondur.

Korku ile ilgili hüküm ve yargılarını bir kenara bırak. Korku bir ünlem işaretidir ve anlayış ile dönüşebilir. Anlayıştan başka hiçbir şey dönüştürücü değildir.

Şunun farkına var korku ve arzu birbirini besler destekler. Bir şey olmak istersin ve orada değilsindir korku oluşur. Ya başaramazsam dersin korku başlar. Korku, arzu yani beklenti duygusunun yan ürünüdür. Zengin olmak istersin veya zengin olamazsam diye korkmaya titremeye başlarsın. Arzularımız ola da bilir olmaya da bilir. Bunun farkına varman önemli. Asıl olan sana düşen vazifeyi hakkı ile yapmak ve sonucu Allah’a bırakmaktır. İnat şeytandandır. 

Korku sahip olma arzu ile tetiklenir. Hayatın sabit durağan olmaması korkuyu doğurur.

Korku gelecekle üzüntü geçmişle ilgilidir. Gelecekte bir şey olma arzun yoksa korku da yoktur.

Peki ne yapmalı?

Önündeki işle doğru şekilde meşgul olmakla ilgili elinde yapacak hiçbir şey yok. Korkuya yer yok çünkü yapacak işlerin var. Eşeğini sağlam kazığa bağla ve tevekkül et. İşlediğin hatalar sonucunda gelen sonuçlardan ders çıkar, Allah gübreleri güle çevirir ve yoluna devam et. Cennete girmek istersen cehenneme düşmekten korkarsın. Cennet veya cehennem arzusundan çıkar önündeki işle meşgul olmaya devam edersen Allah ilim ve hikmeti ile seni güvenli bir beldeye indirir.  

Anı yaşarsan korku yok olur. Korku ve arzu iki kardeştir.

Bundan sonra korkularına nereden geldiğine kaynağının hangi arzu olduğuna bak. Sonrasında anlamsızlığını görebilirsin.

Hayatta hiçbir şeye sahip olamazsın sadece belli bir süre seninledir tıpkı hayatın gibi. Annem ölecek veya başıma bu gelecek korkuları yersizdir hayatta her şey ola da bilir olmaya da bilir yaşamın gizemi ve güzelliği de buradadır. Allah abes iş yapmaz. Gidene kal, kalana da git deme dengeli bir konum belirle buna tevekkül denir.

Korku içindeki insan kafese konulmuş bir kuş gibidir. Gökyüzü ve uçmanın güzelliği orada yoktur. Gökyüzü güneş ve bulutlar korku anında yok olur.

Bir şeye sahip olmak onu kafese koymaktır. Bir kadını veya adamı seversin çünkü senden önce o bir özgürlüktür ama ona sahip olursan kafese kapatırsın bu sefer yasalar işler onunla evlenirsin. Altın kafeslerle zümrüt ve yakutlarla onu bezersin ama özgürlüğü kayıp olmuştur. Kimseye sahip olma onunla yaşamı güzellikleri paylaş. Ve hangi kafese girersen bir gün mutlaka oradan çıkarsın. Korku bilinçsizliktir özgürlüğünü ve güzelliğini kaybetmendir. Tüm ilişkilerinde sahiplenici olma yön gösteren ve geliştiren ve gelişen ol bunu da Allah için yap, balık bilmezse Halik bilir.

Unutma kimseyi değiştiremez ve sahip olamazsın.

Unutma kimseyi değiştiremez ve sahip olamazsın.

Sahiplenici olmadığında kaybetme korkusu yok olur ve korkuya akan enerji bu sefer bilincine akmaya başlar ve bu paylaşımı doğurur. Bu senin dansın yaşamın ve kutlayışın olur.

Hepimizin tek sahibi var Ondan geldik yine Ona döneceğiz.

Tek bir korku vardır o da ölüm. Ancak derine inersen ölemezsin bile çünkü en başta sen yoksun ki ölesin. Derinlerine bak bakalım bir ölen birisi var mı? Derinlere inersen bir orada bir ego bir benlik bulamazsın dolayısı ile ölecek kişi de yoktur. Dışarıdan öyle görülmesi tıpkı korku gibi bir yanılsamadır. Var olduğun ve sahip olduğun zannı korkunun sebebidir. Bu da bilgisizliktir.

Allah dostları için korku ve üzüntü yoktur der ayet.

Derindeki mutlak sessizlikte ölüm yoktur ve hiçbir şeyin sahibi değilsin olamazsın ve bu farkındalık korkuyu ortadan kaldırır.

Korku bulutların altında kalmaktır soliptik benliklerinin üstüne yükselirsen sınırsız tanımsız benliğin ile karşılaşırsın yaşamına dair tüm lekeler ortadan kalkar anlarsın ve korku yoktur artık bilirsin.

Bilenlerle bilmeyenler hiç bir olur mu? Bundan sonra da korkuyorum veya korkmuyorum demezsin ve her iki kutupta yerini bilince bırakır. Bu dengeli yaşamdır.

Korkuya sebep olan şeylere bak en temelde bunları göreceksin ve bunlara baktıkça bir şeyler değişmeye başlayacak o yüzden korkularınla uğraşma ona sebep olan sahip olma arzusunun derinlerine in ve anla. Anlayış tek ilken olsun.

Instagram

Facebook

YouTube

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
108
82
46
6
2
0
0