Görüş Bildir
Haberler
Kripto Para ATM’leri Nedir? Kolombiya’da Şaşırtıcı Derecede Çok Kullanılan Kripto Para ATM’lerini İnceliyoruz!

etiket Kripto Para ATM’leri Nedir? Kolombiya’da Şaşırtıcı Derecede Çok Kullanılan Kripto Para ATM’lerini İnceliyoruz!

Latin Amerika ülkeleri kripto para kullanımında adeta bir cennet. Kripto paraların normal hayatta kullanılması adına birçok yeniliğe imza atan ülkeler var ama en çok bilineni tartışılmasız El Salvador. Kripto ATM bulundurma konusunda da lider onlar ama kullanılma bakımından daha üstün bir ülke var o da Kolombiya. Kolombiya'da kripto ATM'leri oldukça fazla kullanılıyor.

Gelin hep birlikte kripto ATM'lerini ve en büyük destekçisini inceleyelim.

İçeriğin Devamı Aşağıda

İlk olarak kripto ATM'leri nedir onu bir inceleyelim.

İlk olarak kripto ATM'leri nedir onu bir inceleyelim.

Bitcoin ATM’leri ya da BTM’ler, kripto para satın almak için kullanılan araçlardan en popüleri olma yolunda ilerliyor. Dünyanın ilk Bitcoin makinesi 2013 yılında Vancouver’da açıldı. Bitcoin ATM’leri, bildiğimiz ATM’ler gibi görünür ve çalışır. Ancak bu iki makine tipi arasında kritik farklılıklar vardır.

Örneğin ATM’lerden para almak için basitçe banka veya kredi kartınızı makineye yerleştirirsiniz. ATM paranızı verdiği anda da işleminiz tamamlanmış demektir. Bu olay kripto ATM’lerinde daha farklı işliyor. Hesabınıza erişmek ve tradelerinizi bir banka kartıyla yapmak yerine Bitcoin ATM’leri, nakit yatırarak ve yatırılan varlığı çekmek için bir cüzdan adresi sağlayarak çalışır. Temelde Bitcoin ATM’leri kullanıcıları alım ya da satım emirlerini gerçekleştirebilecekleri bir kripto para borsasına bağlar. Bazı durumlarda da kimi ATM operatörleri kripto para varlıklarını önceden yükler ve son kullanıcılara satar.

Kısaca 3 aşaması var.

Kısaca 3 aşaması var.

1. Paranızı ATM’ye yatırın.

2. Alınacak birimlerle birlikte alıcı cüzdan adresini onaylayın.

3. Detaylar onaylandığı zaman Bitcoin sağlanan adrese transfer edilir.

Kripto ATM'lerin cenneti Kolombiya.

Kripto ATM'lerin cenneti Kolombiya.

Kolombiya aslında kripto paraları tam olarak benimsemiş bir ülke değil. Ülke yönetimi tarafını Venezuela veya El Salvador gibi belli etmedi. Ama buna rağmen ilginç bir özelliği var. Kendisi en çok kripto para ATM’lerine sahip ikinci ülke konumunda. Bunun nedeni olarak Kolombiya’nın nakit kullanım yüzdesinin yüksek olması gösteriliyor. Bu durum ileri aşamalarda ülkenin kripto parayı daha da fazla benimseyeceğinin bir göstergesi olabilir.

Kolombiya’da şu anda kripto para alımında ve satımında ATM'ler çok önemli bir yer kaplıyor.

Kolombiya’da şu anda kripto para alımında ve satımında ATM'ler çok önemli bir yer kaplıyor.

Aynı zamanda Latin Amerika ülkeleri kripto paraların güncel hayatta kullanılması adına birçok yeniliğin mimarları oldular. Kolombiya da Latin Amerika ülkeleri arasında ATM'lerin fazla kullanılmasıyla göze çarpıyor.

El Salvador Bitcoin’i resmi olarak tanımadan önce, Kolombiya Bitcoin ATM'si bulundurma konusunda birinci sıradaydı. Şu anda Kolombiya’da 50 kripto para ATM'si olduğu bilinmekte ve yakın zamanda sayılarının daha da artacağı düşünülüyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Kolombiya hükümeti ise kripto paralar konusunda tarafsız konumda.

Kolombiya hükümeti ise kripto paralar konusunda tarafsız konumda.

Hükümet düzeyinde dijital para birimleriyle olan ilişkisi borsaların bankalarla çalıştığı düzenleyicilerle alanı sınırlı tutuluyor. Ama buna rağmen ATM şirketleri ülkeye fazlaca ilgi duyuyor ve yatırım yapıyorlar. Hükümet bu duruma şu anlık sessiz kalsa da ileride müdahil olmaları gerektiği bir gerçek.

Kolombiya’da ATM sayısının bu kadar fazla olmasının nedeni Venezuela olabilir.

Kolombiya’da ATM sayısının bu kadar fazla olmasının nedeni Venezuela olabilir.

İki ülkenin birbirine yakın olması ve ticaret hacminin genişliğinden dolayı kripto ATM’lerin çok olduğu söylentisi de var.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
3
2
1
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
okisi

kokain ticareti için olmasın