Görüş Bildir
Haberler
Kredi Kartınızı Doğru Kullanmanızı ve Harcamalarınızı Planlamanızı Sağlayacak 9 Özellik

etiket Kredi Kartınızı Doğru Kullanmanızı ve Harcamalarınızı Planlamanızı Sağlayacak 9 Özellik

Kredi kartları mali durumunuzu yönetmenize yardımcı olacak özelliklere sahiptir. Bu özellikler kredi kartını verimli bir şekilde kullanmanızı sağlar. İşte, kredi kartını doğru kullanmanızı ve harcamaları planlamanızı sağlayacak 9 özellik.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Otomatik ödeme

1. Otomatik ödeme

Her ay ödemeniz gereken faturalar varsa, kredi kartınızın otomatik ödeme özelliğini kullanabilirsiniz. Bu sayede ödemelerinizi zamanında yaparak herhangi bir mağduriyete sebebiyet vermemiş olursunuz.

2. Harcama limiti belirleme

2. Harcama limiti belirleme

Bütçenizi korumak için aylık harcama limitleri belirleyebilirsiniz. Bu sizin harcamalarda planlı ilerlemenizi sağlayacaktır. Spesifik olarak market veya tatil ihtiyaçlarınız için belirli bir limitin üstüne çıkmamak için sınırlar oluşturabilirsiniz.

3. Son ödeme tarihi değiştirme

3. Son ödeme tarihi değiştirme

Kredi kartı borçlarınızın son ödeme tarihlerini değiştirme özelliği bulunmaktadır. Son ödeme tarihini maaşınıza göre kolayca ayarlayabilirsiniz. Bu da kredi kartı borçlarınızın aksamasını engelleyerek finansal stresinizi azaltır.

4. Bas biriktir

4. Bas biriktir

Bas biriktir özelliği ile zor zamanlarınız için para biriktirebilirsiniz. Avantajlı faiz oranı, kampanya ve fırsat sunan bankalar size uygun olacaktır. Bu özellik hem zor zamanlarınız hem de paranızı güvende tutmanız için gereklidir.

5. Geçici dondurma

5. Geçici dondurma

Çoğu banka kredi kartını geçici bir süre dondurmanıza izin verir. Bu özelliği ise her türlü dolandırıcılık vakalarına kalkan olarak kullanabilirsiniz. Yapmanız gereken ise bankanızla iletişime geçerek kartınızın dondurulmasını istemektir. Ayrıca kartınız kaybolduğunda da bu özelliği kullanmanız önerilir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Harcama takip etme

6. Harcama takip etme

Bütçeleme için kredi kartı kullanımı oldukça gereklidir. Çünkü harcamaları anında takip edebilirsiniz. Paranızı nereye harcadığınız ekstrenizde mevcuttur. Bu sayede tüm makbuzları araştırmaktan kurtularak zamandan tasarruf edebilirsiniz.

7. Nakit avans çekme

7. Nakit avans çekme

Nakde ihtiyacınız olduğunda kredi kartlarından kolayca para çekebilirsiniz. Bu para hemen ödenmesi gerekmez. Ödemek için 30 gününüz olur. Dolayısıyla finansal nefes alma olasılığınız artar.

8. Sonradan taksitlendirme

8. Sonradan taksitlendirme

Taksitlendirme özelliği bütçeleme ile beraber çalışır. Bazı aylar paraya sıkıştığınız zamanlar olabilir. Bu gibi zamanlarda peşin ödeme yaptığınız bazı harcamaları kolayca taksitlendirebilirsiniz.

9. Bakiye uyarı sistemi

9. Bakiye uyarı sistemi

Kredi kartları bakiyeniz belirli bir limitin altına düştüğünde sizi uyarır. Bu sayede paranıza göre hareket edebilirsiniz. Harcadığınız tutar belirli bir miktara ulaştığında da bildiri alabilirsiniz. Bakiye uyarıları almak için mail veya mesaj almayı isteyebilirsiniz.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
2
1
1
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın