Görüş Bildir
Haberler
Kredi Kartı Ekstrenizi Kontrol Altında Tutmak Adına Uygulayabileceğiniz Yöntemler

etiket Kredi Kartı Ekstrenizi Kontrol Altında Tutmak Adına Uygulayabileceğiniz Yöntemler

Selluka
07.12.2022 - 14:09

Hepimiz zaman zaman harcama konusunda biraz aşırıya kaçabiliyoruz. Plansız harcamalar, dışarıda fazla yenilen yemekler ve arkadaş buluşmaları ay sonu geldiğinde biraz pahalıya patlayabiliyor. 

Harcama farkındalığınızı artıracak kilit yöntemlerle ekstrenizi kısa sürede hafifletebilirsiniz. İşte ödeme kontrolü için öğrenmeniz gereken yöntemler!

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. İstek ve ihtiyaç ayrımı yapmayı öğrenin.

Çoğu zaman para harcarken düşüncesiz davranabiliyoruz. Her alışverişe eklenen ufak tefek detaylar, gereksiz yere yapılan harcamalar alt alta toplandığında bazı fatura ödemelerine eşit olabiliyor. Bu nedenle istek ve ihtiyaç ayrımını yapabilmeli, harcama dürtülerini kontrol altında tutmalısınız.

2. Harcamalarda sosyal çevre gazına gelmeyin.

srv.onedio.com

Sosyal çevrenin üzerimizdeki etkisi bir hayli fazla. Bu nedenle aslında paramız olmasa bile kredi kartına güvenerek ödeyemeyeceğimiz etkinliklere katılabiliyoruz. Bu anlık hevesler ise ay sonu bize kat kat fazla taksitler halinde geri dönüyor. Sonuç olarak yapılan kontrolsüz harcamalar kapanamayan kredi kartı borçlarına ve eksiye düşen hesap özetlerine dönüşüyor. Bu nedenle dürtülerinizi kontrol altına almayı öğrenmeli ve anlık heveslere 'Hayır!' diyebilmelisiniz.

3. Önemli ödemeleri otomatiğe alın.

srv.onedio.com

Ödeme planlamasında zorunlu ve temel ödemeleri otomatiğe almak sizin için iyi bir yöntem olabilir. Bu şekilde fatura, kredi ve kira gibi ana ödemeleri vaktinde yapmış olur; bunları ödemek için son ödeme tarihinin gelmesini beklemezsiniz. Ayrıca ödeme sonrası elinizde kalan parayı daha iyi şekilde değerlendirebilir, gereksiz yere masraf yapmaktan kaçınırsınız.

4. Günlük ve aylık hesap durumunu gözden geçirin.

Ekstra iş yükü gibi gözükse de günlük ve aylık hesap döküm kontrolleri yapmak sizin adınıza büyük bir avantajdır. Düzenli hesap kontrol alışkanlığı kazanarak gözden kaçırdığınız tekrarlayan harcamaları tespit edebilir ve bütçe planına ne oranda uyduğunuzu anlayabilirsiniz.

5. Teknolojiyi iyi kullanmayı bilin.

Modern çağın getirdiği dijital araçlara adapte olmak size her anlamda hız kazandırır. Dijital bütçe planlama uygulamaları, fatura takip sistemleri ve ödeme tabloları ile daha sistematik bir harcama yöntemi geliştirebilirsiniz.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Kredi kartı harcamalarınızda kontrol sahibi olun.

Kredi kartının verdiği rahatlık başka hiçbir şeyde yok biliyoruz. Ancak bir yerden sonra kredi kartı borcunu başka bir kartla kapama aşamasına geldiyseniz aslında iyi bir kart kullanıcısı değilsiniz demektir.

7. Alışveriş yapmayı terapi olarak görmeyin.

Pek çok kişi mutsuz ve huzursuz olduğu anları alışverişe çıkarak üzerinden atmak ister. Ancak bu şekilde yapılan harcamalar ödenemeyen kredi kartı borçlarını da beraberinde getirir. Tabii ki hepimizin kendimizi ödüllendirmeye ihtiyacı var, fakat bu ödüllerin planlı ve bütçeyi aşmayacak şekilde belirlenmesi gerekli. Aksi halde ay sonu geldiğinde bitmeyen taksitler ve gelirden fazla giderlerle karşılaşmanız çok olası.

8. Dönemsel harcamaları önceden planlayın.

Özellikle yılda bir kez gelen tatil dönemleri borca girmek ve bütçeyi aşmak için en tehlikeli zamanlardan. Bu nedenle tatil planlarını önceden yapmak ve ideal bütçe planına uygun şekilde ilerlemek son derece önemli. Aylık birikiminizden ufak ufak artırdığınız parayla yaz tatiline para ayırabilir, erken rezervasyon fırsatlarıyla daha uygun fiyatlı bir plan yapabilirsiniz.

9. Dönemsel harcamaları önceden planlayın.

Özellikle yılda bir kez gelen tatil dönemleri borca girmek ve bütçeyi aşmak için en tehlikeli zamanlardan. Bu nedenle tatil planlarını önceden yapmak ve ideal bütçe planına uygun şekilde ilerlemek son derece önemli.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
2
2
1
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın