Kozmetik Dünyasının Vazgeçilmezi Olup Güzelliğimize Güzellik Katan 14 Bitki

-
3 dakikada okuyabilirsiniz

Yunanca “süslemekte usta” anlamına gelen kosmetikos sözcüğünden gelen kozmetik, birçoğumuzun hayatının merkezinde. Peki kozmetik dünyasında en çok hangi doğal bitki ve meyveler kullanılıyor hiç merak ettiniz mi? İşte onlardan bazıları...

Kaynak

1. Badem

Badem yağı, diğer yağlardan daha az asidik reaksiyona sahip olduğundan dolayı kozmetik ürünler için kullanılabilecek en güvenli yollardan biri. Bu yağ, önceden kuru ve sıcak çöl bölgelerinde cildi korumak için kullanılırmış. Şimdi ise hem nemlendirme özelliği için nemlendirici kremlerde hem de cildi beyazlatmak için kullanılan güzellik kremlerinde barındırılıyor.

2. Biberiye

Biberiye, içeriğinde antioksidanlarla hücreleri koruyup cilde parlaklık ve canlılık kazandırıyor.

3. Kına

Kına, yüzyıllardır özellikle kadınların ellerini, ayaklarını ve saçlarını boyamak için kullandıkları bir bitki olarak biliniyor. Soğan, kırmızı şarap gibi bazı doğal ürünlerle karıştırılıp saça sürülerek saçın daha parlak ve sağlıklı görünmesi sağlanabiliyor. Ayrıca kınayla deri üzerine yapılan dövmelerin herhangi bir sağlık tehdidi oluşturmadığı da söyleniyor.

4. Avokado

Avokado yağı, bitkilerde nadir bulunan D vitaminini içererek cildi beslemeye yardımcı oluyor. Bu özelliği sayesinde, özellikle güneş ışığından faydalanamayanlar için büyük bir nimet olarak görülüyor. Avokado yağı, deriye etkili bir şekilde nüfuz ederek cildi gençleştirebiliyor.

5. Sandalağacı

Sandalağacı, genellikle donuk cildi ferahlatmak ve canlandırmak için kullanılan kozmetik ürünlerde yer alıyor. Cilde parlaklık vermenin yanı sıra bazı cilt problemlerini iyileştirdiği de söyleniyor. Ayrıca bazı diş fırçalarının yapımında da kullanılıyor.

6. Kekik

İçerdiği maddeler sayesinde antiseptik özelliği bulunan ve yoğun kokusu bakımından da tercih sebebi olan kekiğin de özellikle Avrupa'da, kozmetik ürünlerinde çokça kullanıldığı söyleniyor.

7. Aloe Vera

Aloe Vera, büyük bir nemlendirici kaynağı olduğu ve cildi yumuşatıp gençlik görünümüne kavuşturduğu için kozmetik endüstrisi tarafından aranan önemli bir bitki olarak görülüyor.  Ayrıca döküntüleri, kesikleri, çürükleri, güneş yanığı ve diğer cilt problemlerini tedavi etmek için kullanılabilecek mükemmel şifa özelliklerine de sahip olduğu söyleniyor.

8. Safran

Eski Hint hekim Charaka, safranın deri hastalıkları ve cildi temizlemek için en faydalı otlardan biri olduğu görüşünü bildirmiş. Kozmetik alanında da güzellik kremleri, temizleyiciler ve leke önleyici losyonların üretiminde kullanıldığı biliniyor.

9. Nim Ağacı

İçinde bulundurduğu antibakteriyel özelliği nedeniyle losyonlarda, kremlerde, diş macunlarında, sabunlar, şampuanlar ve daha pek çok kozmetik ürününde kullanılıyor.

10. Oğul Otu (Melisa)

Oğul otunun kokusundaki hoşluk ve rahatlatıcı etkisinden dolayı kozmetik sanayisinde çokça kullanılıyor.

11. Amla Meyvesi

Amla, içerdiği yüksek C vitamini nedeniyle kozmetik endüstrisi tarafından çokça aranan bir meyve olarak biliniyor. Ayrıca yağı, çeşitli saç ve kafa derisi problemlerine çare olarak kullanılabiliyor.

12. Mürver Ağacı

Kozmetikte yumuşatıcı, canlandırıcı, sıkılaştırıcı olarak kullanılan mürver ağacının meyvelerinden elde edilen ekstre, ürünün raf ömrünü uzatmak amacıyla doğal koruyucu olarak da kullanılıyor. Cezbedici bir kokusu olan bu bitki güneşe maruz kalma nedeniyle oluşan lekeler ve çilleri de ortadan kaldırıyor. Bitkinin her bir parçasının yatıştırıcı losyonlarda, güzelleştirici kremlerde, şifalı merhemlerlerde ve cilt yumuşatıcı balsamlarlarda kullanıldığı biliniyor.

13. Lavanta

Lavanta, egzotik kokusuyla parfümlerin, yağların, banyo jellerinin, sabunların, şampuanların ve daha birçok kozmetik ürünün üretiminde kullanılıyor. Lavantanın verdiği hoş kokunun yanı sıra akne ve sedef hastalığına iyi geldiği de söyleniyor.

14. Adaçayı

Sakinleştirici kokusu özelliğinden dolayı daha çok duş jellerinde kullanıldığı biliniyor.

ONEDİO YEMEK SUNAR!

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
Helal olsun!
Hoş değil!
Yerim!
Çok acı...
Yok artık!
Çok iyi!
Yummy

ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?

Yorum Yazın
egyptianprincess

#3 Kırmızı şarabın bir bitkiden ziyade alkollü bir içecek olduğunu sanıyordum ama elbette Onedio editörleri ne diyorsa doğrudur

ferdi-aksal

Aloevera yağı güneş yanıklarına iyi geliyor diye dymuştum. Eczacı da Dermoten markasını önermişti. Aldım ve baya faydasını gördüm. Başka ürünleri var mı bilmiyorum ama yağlarından memnunum. Fiyatı normale göre biraz daha pahalı ama en azından % 100 saf ve etkisini görüyosun. Benim gibi hassas ciltli arkadaşlara öneririm :D

avb-hisvehaz

yılda 2 milyon hayvan (kedi, köpek, tavşan, maymun vs.) kozmetik ve ilaç sektörü yüzünden işkenceyle ölüyor. siz makyaj yapacaksınız diye çaresiz hayvanların uzun süre öldürülmeden işkenceye maruz kaldığı gerçeği aklınızda bulunsun. hani belki vicdanı sızlayan olur diye söylüyorum.

semacev

Lavanta kokusu güzel fakat kurusu maalesef öyle değil affedersiniz ama bok gibi kokusu var :(

FACEBOOK YORUMLARI

Başlıklar

ŞarapTercihmeyve
Görüş Bildir