Görüş Bildir
Haberler
Kot Pantolon Alırken İstediğiniz Modele Nokta Atışı Yaptıracak "Jeans Rehberi"

Kot Pantolon Alırken İstediğiniz Modele Nokta Atışı Yaptıracak "Jeans Rehberi"

raskolnikov
25.07.2020 - 07:15

Kot pantolon alırken istediği modeli bulamayan, terimler arasında sıkışıp kalanlar için rehber niteliğinde bir içerikle geldik! Keyifli okumalar!

İçeriğin Devamı Aşağıda

Kot pantolonlar, günlük hayatta belki de en çok kullandığımız kurtarıcılarımız...

Her tarza uydurabildiğimiz kot pantolonları alırken çoğu zaman kafamızdaki modeli bulmakta zorlanıyoruz. Milyonlarca çeşit model içinden istediğimizi bulabilmek, samanlık içinde iğne aramaktan farksız. Tüm model ve terimleri öğrenmeye hazırsak hadi başlayalım!

Skinny Jeans

Skinny Jeans

Skinny kot pantolonlar, jeans ailesinin en dar kesimli üyeleridir. Yapışık kalıp olarak da nitelendirilebilecek bu pantolonlar yalnızca alt bacağınızı değil vücudunuzu tamamen sarmalar. Hemen hemen tüm kot pantolon markalarında skinny kalıp jeans modelleri bulunur.

Slim-Fit Jeans

Slim-Fit Jeans

Slim veya Slim-Fit olarak isimlendirilen bu pantolonlar, dar kalıp olarak bilinir. Dar olmalarına rağmen, skinny pantolonlar kadar vücudu sarmalayıp sıkmazlar. Jeans ailesinin günümüzde en çok tercih edilen kalıplarından biridir.

Regular Jeans

Regular Jeans

Bu kalıp jeanler regular, standart ve düz kesim olarak da adlandırılır. Regular kalıplı pantolonlar düz bir kesime sahiptir ve bedeni sarmazlar. Erkekler tarafından daha çok tercih edilen bu modelde kalçadan paçaya doğru bir genişleme veya daralma olmaz.

Relaxed Jeans

Relaxed Jeans

Genellikle erkekler tarafından tercih edilen bu model bol kesim jeanlerin başlangıç noktası sayılabilir. Rahat kesim olarak bilinirler. Eskilerin modası olan relaxed kesim, günümüzde çok sık olmasa da geçerliliğini korumaktadır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Cigarette Jean

Cigarette Jean

Sigaret (cigarette) model jeanlerde bilekler açıkta kalır. Kadınların günümüzde vazgeçemediği kalıplardan biri olan cigarette kot pantolonlar  şekli itibariyle de daha ince ve zarif gösterir. Birçok farklı modelini de bulmanız mümkün.

Mom Jeans

Mom Jeans

Son zamanlarda oldukça popüler olan bu jeans modeli aslında isminden de anlaşılacağı üzere bir 'anne' modelidir. 90'ların retro görüntüsünü günümüze yansıtan bu kot pantolon modeli rahat olmasının yanında her ortama uyum sağlayabilir.

Boyfriend Jeans

Boyfriend Jeans

Salaş tarzın vazgeçilmezi olan bu kot pantolona, kalıbı itibariyle erkek arkadaşınızın pantolonunu giymişsiniz gibi durduğundan bu isim verilmiş. Oldukça rahat bir tarzı olan bu jeans modelinin farklı tarzı, doğru kombinle harikalar yaratabilir.

Destroyed Jeans

Destroyed Jeans

Yırtık jeans olarak bilinen bu model yıpranmış, eski ve yırtık bir görünüme sahip. Günlük hayatta hem erkeklerin hem de kadınların sık sık tercih etmesi sebebiyle de oldukça popüler bir kot pantolon modeli.

Loose Fit Jeans

Loose Fit Jeans

Kalıbı ve kesimi itibariyle komple geniş bir pantolon olan bu model jeanlerin, son dönemlerde kadınların gardolaplarını işgal ettiğini söylememiz mümkün. Ancak bu kot pantolonu alırken, geniş bir kesimi olmasından dolayı beden konusunda sıkıntı yaşayabilirsiniz. Denemeden almamanızı tavsiye ederiz.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Palazzo Jeans

Palazzo Jeans

Evet, hepimizin bildiği ispanyol paça kot pantolonlardan bahsediyoruz. Bir diğer ismi palazzo olan bu model, geçmişten günümüze varlığını koruyor. Paçaları gittikçe bollaşan bu kot pantolon, ayakkabıları gizleyen bir kesime sahip.

Booty Fit Jeans

Booty Fit Jeans

Bel ve kalça bölgesini saran bu model kotlar, kadınsı hatlarını ön plana çıkarmak isteyenler için harika bir tercih olabilir.

Bootcut Jeans

Bootcut Jeans

Çizme paça olarak da adlandırılan bu jeanler her ne kadar ispanyol paçaya benzese de onun kadar geniş bir paça kesimi yok. Genişliği isminden de anlaşılacağı üzere bir çizmenin ağız genişliği kadar.

Cropped Jeans

Cropped Jeans

Paçaları kesilmiş gibi görünen bu jeanlerin boyu genellkle ayak bileği üstünde bitiyor. Her modelde bu paça kesimini bulabilmeniz mümkün. Ayrıca paça boyu sayesinde her çeşit ayakkabı ile kombininizi tamamlamanıza da olanak sağlıyor.

High Rise Jeans

High Rise Jeans

80'lerin en çok tercih edilen modeli olan yüksek bel jeanler son zamanlarda her kadının dolabında bulunuyor. Yüksek beli sayesinde bacak boyunuzu uzun gösterirken toparlayıcı etkisiyle şık bir görünüm de kazandırıyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Low Rise Jeans

Low Rise Jeans

Bir zamanların modası olan düşük bel kot pantolonlar, iç açıcı bir görünüm yaratmasalar da bacak boyunuza uygun modeli seçtiğinizde oldukça havalı bir kombin oluşturabilirsiniz.

Mid Rise Jean

Mid Rise Jean

En çok tercih edilen modellerden olan orta bel kot pantolonlar yüksek belden sıkılanlar, düşük belden hoşlanmayanlar için kurtarıcı oluyor. Her modelde bu bel modelini rahatlıkla bulabilirsiniz.

Sizin en çok tercih ettiğiniz model hangisi? Yorumlara bekliyoruz!

Bu içerik de dikkatini çekebilir:

Bu içerik de dikkatini çekebilir:

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
56
21
9
6
4
4
3
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Pasif Kullanıcı

Bu erkekler icin skinnyi ilk bulan cikartanin zurriyetini sikeyim herkes yapışık kot giymek zorunda mı ibineler gibi . Mavi 2 3 model hunter yani regular kes... Devamını Gör

Duygusal Panda

Benim için en rahatı mom jean:)

whitechocalatemocha

Güzel içerik. Şimdi gidip lcw den kotumu alayım :D