Görüş Bildir
Haberler
Kortların Asabi Çocuğu Lleyton Hewitt Kariyerini Sonlandırdı

Kortların Asabi Çocuğu Lleyton Hewitt Kariyerini Sonlandırdı

Enver K.
21.01.2016 - 22:45

Kortların asabi çocuğu Avustralyalı raket Lleyton Hewitt kariyerini sonlandırdı. Avustralya Açık’a son defa katılan 34 yaşındaki sporcu, ikinci turda İspanyol David Ferrer’e elenerek kortlara veda etti.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Avustralya’nın Melbourne kentinde devam eden Avustralya Açık Tenis Turnuvası’nda tek erkeklerde 8 numaralı seribaşı Ferrer ile 2. turda karşılaşan Hewitt, rakibine 6-2, 6-4 ve 6-4’lük setlerle 3-0 yenildi.

Turnuva öncesi aktif tenis yaşantısına Avustralya Açık ile son vereceğini duyuran Avustralyalı raket, bu yenilginin ardından kariyerine nokta koydu. Sporseverlerin tamamen doldurduğu Rod Laver Arena’da oynanan maça yoğun destek altında başlayan Hewitt, iyi bir oyun çıkarmasına rağmen Ferrer karşısında başarılı olamadı. Yaklaşık 2 saat 30 dakika süren maçın ardından sporseverler Lleyton Hewitt’i uzun süre ayakta alkışladı.

Maç sonu yapılan röportajda kariyeri boyunca yüzde yüz performans sergilemeye çalıştığını belirten Hewitt 'Avustralya adına oynamak her zaman benim için en büyük gururdu' dedi. Konuşmasını kariyerinde emeği geçen hocalarına ve ailesine teşekkür ederek sürdüren Hewitt, 'Tenisi bırakmış olmak garip hissettiriyor. Henüz daha sindiremedim ancak birkaç gün içinde hazmederim' ifadesini kullandı.

Elde ettiği galibiyetle Hewitt’i emekliye ayıran rakibi Ferrer de maç sonu görüşlerini aktardığı konuşmasında 'Benim için her zaman bir idol oldu, inanılmaz bir oyuncu. Lleyton’ın kariyerinin son maçında oynamış olmam kariyerimde de önemli bir yer tutacak. O her şeyi hak ediyor ve bu gece onun gecesi, benim değil' değerlendirmesinde bulundu.

Ülkenin ünlü sunucularından Craig Willis, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Hewitt’i uzun yıllardan beri takip etiğini, Avustralya tenisi için çok önemli bir isim olduğunu kaydederek, 'Çok iyi bir oyuncuya veda ettiğimiz için üzücü bir gün, onun mücadeleci ruhunun genç oyunculara örnek olması lazım. Sadece turnuvalarda oynaması değil, aynı zamanda Davis Cup’ta da ülkesini temsil etmesi örnek olmalı. Tenisi en yüksek mertebede oynamak isteyen gençlere iyi bir örnek var. Sadece Lleyton Hewitt’in kortta kendini nasıl idare ettiğine bakmaları yeterli. Her zaman onurla, zor anlarda dürüstçe oynaması ve hiçbir zaman pes etmeyişi ile bilinir' şeklinde konuştu.

Hewitt’i son maçında yalnız bırakmayan hayranlarından Emma Phill ise 'Bu akşam onu son kez izledik. Her zaman Avustralya’yı çok iyi temsil etti, kortlarda onu göremeyeceğimiz için üzgünüz' diye konuştu.

Avustralya Açık'ta 2005 yılında final oynayan 34 yaşındaki Hewitt, 18 yıllık kariyerinde 30 tekler şampiyonluğuna ulaştı. 2001'de 20 yaşındayken dünya sıralamasında zirveye çıkan en genç erkek tenisçi unvanını kazanan Hewitt'in, 2001 ABD Açık ve 2002 Wimbledon olmak üzere 2 grand slam şampiyonluğu bulunuyor.

HaberPort

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
15
2
1
1
1
1
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın