Görüş Bildir
Haberler
Koronavirüsün Kaynağını Araştıracak DSÖ Ekibi Wuhan'da

Koronavirüsün Kaynağını Araştıracak DSÖ Ekibi Wuhan'da

Batuhan
14.01.2021 - 09:39

Dünya Sağlık Örgütü öncülüğünde uzmanlardan oluşan uluslararası bir heyet, Covid-19'a neden olan virüsün kaynağını araştırmak üzere salgının çıkış noktası olduğuna inanılan Çin'in Wuhan kentine geldi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Çin sağlık bakanlığı, daha önce ocak ayının ilk haftası yapılması planlanan ancak iptal edilen ziyaretin 14 Ocak perşembe günü başlayacağını duyurmuştu.

Amerika Birleşik Devletleri başta olmak üzere dünya genelinde çok sayıda ülke Çin'i virüsün çıktığı ilk dönemde durumun boyutunu gizlemekle suçlamıştı.

Wuhan'da çalışmalarına başlayan uluslararası uzmanlardan oluşan ekip, Çinli araştırmacılar tarafından toplanan insan ve hayvan örnekleri de dahil olmak üzere kanıtları inceleyecek.

Çin şeffaf olmamakla eleştiriliyor

Çin şeffaf olmamakla eleştiriliyor

Heyette bulunan üyelerden Danimarkalı Thea Fischer, ekibin varışta iki haftalık karantina süresi de dahil olmak üzere toplam altı haftalık bir görev için yılbaşından hemen sonra hareket edeceğini söylemişti.

Fischer, 'Görev tanımına göre, birinci aşamanın şimdiye kadar tamamlanmış olması ve bazı sonuçları alıyor olmamız gerekiyor. Çin'e geldiğimizde eğer bunu alabilirsek çok iyi olur. Bu durumda zaten ikinci aşamaya geçmişiz demektir.' diye konuştu.

Batılı birçok ülke uluslararası uzmanların gönderilmesindeki gecikmeden duydukları rahatsızlıkları dile getirmişlerdi.

Çin, salgının başlangıcında verileri saklamak ve şeffaf olmamakla eleştiriliyor.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
3
3
3
1
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Pasif Kullanıcı

Hani wuhan coronayi yenmis, herkes maskesiz dolasiyordu? Ekibi karantinaya mi aldilar gelir gelmez de öyle full ekipmanli elemanlar karsiladi?